nieuws

Nieuw initiatief moet Rotterdam en haven slim en duurzaam maken

Supply chain 720

De maritieme sector wereldwijd moet slimmer en duurzamer worden. Hiervoor is een ‘oceanic awakening’ nodig. Rotterdam is één van de drie internationale havensteden die mogen meedenken over deze nieuwe wereldwijde beweging.

Nieuw initiatief moet Rotterdam en haven slim en duurzaam maken

Een efficiënter, ecologisch verantwoord en digitaal verbonden ecosysteem realiseren. Dat is het doel van het initiatief SEA20. Daarbij valt te denken aan: verbeterde brandstofefficiëntie, minder congestie in havens en reductie van verkeersstromen. Wärtsilä is de initiatiefnemer en heeft een forum voor de belangrijkste Smart en Ecologisch Ambitieuze (SEA) havensteden opgericht. Hamburg en Helsinki hebben zich ook aangesloten bij het initiatief.

slimme technologieën

Hoe kan Rotterdam de relatie tussen stad en zee herinrichten om tot een duurzamer ecosysteem te komen en tot een oplossing voor de stedelijke groei. Begin oktober worden de eerste toekomstvisies gepresenteerd in Rotterdam en hoe ze geïmplementeerd kunnen worden. De samenwerking in combinatie met slimme technologieën moet ook de maritieme sector een boost geven. Door praktische oplossingen, nieuwe technologieën en slimmere manieren van zakendoen moet de sector competitief en interessant blijven.

 

Reageer op dit artikel