nieuws

Picnic maakt oversteek naar Duitsland

Supply chain 1416

Picnic gaat de grens over. De online supermarkt breidt zijn boodschappendienst uit naar Duitsland. In april start Picnic in Noordrijn-Westfalen. Daar blijft het niet bij. Picnic heeft grote internationale ambities.

Picnic maakt oversteek naar Duitsland

Na een succesvolle pilot in de regio Düsseldorf, steekt Picnic definitief de grens over. De online supermarkt start medio april met de bezorging in 4 steden in de Duitse deelstaat die grenst aan Nederland.
De steden Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel hebben de primeur. Daarna volgen meer steden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Net als in Nederland maakt Picnic gebruik van eigen ontwikkelde elektrische wagentjes voor de last mile. Michiel Muller, mede-oprichter Picnic “Duitsland is voor ons een geweldige kans. Alleen al in Noordrijn-Westfalen wonen 18 miljoen mensen. “De resultaten uit de pilot zijn veelbelovend en we hebben een volledig Duitse infrastructuur opgezet die de vraag aankan.”

Distributiecentrum

Voor de Duitse markt heeft de online super een eigen distributiecentrum in Viersen en een hub in Neuss. Van daaruit worden de klanten beleverd en nieuwe steden in Noordrijn-Westfalen aangesloten.

 

Lees ook
Picnic opent nieuw distributiecentrum in Diemen
Picnic ontpopt zich tot logistieke dienstverlener

 

Voorbereiding

De oversteek naar onze oosterburen volgt na 1,5 jaar testen en voorbereidingen. Naast bepalen van het assortiment, moest de app worden omgebouwd en worden voorzien van nieuwe algoritmes. Het Duitse team wordt geleid door Frederic Knaudt vanuit het hoofdkantoor van Picnic Duitsland in Düsseldorf. Knaudt startte zes jaar geleden Kochzauber, online leverancier van verse maaltijden. In 2015 werd de start up verkocht aan Lidl.

De uitbreiding naar Duitsland is de eerste stap naar internationalisering van het Picnic-concept. Eerder meldden zich al veel internationale partijen met interesse voor samenwerking.

.

Reageer op dit artikel