nieuws

KFC neemt deels afscheid van DHL na supply chain drama

Supply chain 3919

Fastfoodketen KFC (Kentucky Fried Chicken) heeft in Groot-Brittannië maatregelen genomen om een nieuw tekort aan kip te voorkomen. KFC keert deels terug naar zijn oude distributeur.

KFC neemt deels afscheid van DHL na supply chain drama

Door problemen met de supply chain van kip moesten er in februari honderden Britse restaurants tijdelijk de deuren sluiten, waardoor het bedrijf naar schatting miljoenen ponden aan omzet is misgelopen.

DHL Bidvest

De ingreep komt erop neer dat KFC voor ongeveer een derde van zijn circa 900 Britse filialen, voornamelijk in het noorden van het land, terugkeert bij dezelfde distributeur (Bidvest) die het bedrijf onlangs nog de rug toekeerde. De problemen ontstonden namelijk toen KFC voor zijn bezorging afscheid nam van Bidvest en overstapte naar DHL.

 

 

Lees ook
‘Lessons learned’ van supply chain drama KFC

 

Supply chain chaos

Het grote ‘kipcontract’ leidde vrijwel direct tot problemen in de computersystemen van de bezorgers van DHL. Tot overmaat van ramp kwamen trucks met kip later ook nog eens urenlang vast te zitten op een autosnelweg door een ongeluk. De chaos bij de aanvoer van KFC-vestigingen was ook niet zomaar verholpen. Nog altijd is ongeveer 3 procent van de Britse KFC’s gesloten en in sommige filialen is het menu volgens Britse media tijdelijk wat ingeperkt.

 

Reageer op dit artikel