nieuws

iShare is officieel gelanceerd

Supply chain 2288

iShare is officieel gelanceerd

iShare gebruiken? Vanaf vandaag kan het. De lancering van de tool voor ketensamenwerking vond plaats tijdens het Jaarcongres van de Topsector Logistiek.

Anderhalf jaar nadat iShare werd aangekondigd op de beurs ICT&Logistiek is de tool klaar voor gebruik. Tientallen publieke en private partijen uit de logistiek hebben een afsprakenstelsel ontwikkeld en verfijnd. Eind vorig jaar was het al mogelijk om de eerste live transacties op basis van de iShare afspraken aan het publiek te tonen. Nu is de tool voor ketensamenwerking echt live.

Ketensamenwerking

i-Share datamodel reikt verder reikt dan het versturen van een digitaal bericht. Data is beschikbaar op ieder moment in het proces en voor elke aangesloten partij die daar belang bij heeft. De lancering vond plaats op het Jaarcongres van de Topsector Logistiek in Eindhoven.

 

Zie ook
‘Goede ketenregie vraagt om visie en macht’

 

“Als iedereen zich aansluit bij het iShare stelsel, helpen we niet alleen de sector enorm vooruit, maar ook ons milieu”, aldus Jan Bert Schutrops, president van Vopak Nederland en voorzitter van de Stuurgroep van het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP).

Eerste gebruikers

De eerste logistieke partijen die iShare in gebruik nemen zijn: 4Shipping, Hutchison Ports ECT Rotterdam, Kloosterboer, Nature’s Pride, NxtPort, Portbase, Rijkswaterstaat, Sany Group, Secure Logistics, Total Produce, Yellowstar Solutions, en Globis Software met haar GlobChain partners.

 

Reageer op dit artikel