nieuws

Heineken wil voorraad verlagen met Advanced Scheduling software

Supply chain 2970

Heineken wil voorraad verlagen met Advanced Scheduling software
Heineken implementeert Infor Advanced Scheduling. Foto: Heineken.

Bierproducent Heineken rolt in twintig landen de Infor Advanced Scheduling software uit. De beslissing over de implementatie valt na een pilot van Heineken in twee Italiaanse brouwerijen. De brouwer verwacht met behulp van de software vooral voorraadniveaus van gebruikte materialen te kunnen verlagen.

Volgens de bierbrouwer moet de uitrol van de Advanced Scheduling software bijdragen aan het reduceren van de activiteitencomplexiteit. Ook dient de applicatie te helpen bij het behouden van de controle over de productie. Ad van Delzen, strategic planner bij Heineken: “Dit soort strategische software helpt bij het uitbreiden van de controle over de brouwerijen. We kunnen brouwerijen hiermee een pad naar meer winstgevendheid en efficiëntie bieden. Dat doen we zonder de individuele karakteristieken van de brouwerij of het bier te verliezen.”

Minder materiaal nodig dankzij Advanced Scheduling

De Advanced Scheduling software speelt volgens de brouwer een rol bij de harmonisatie en standaardisatie van ongeveer negentig procent van de activiteiten in de brouwerij. De pilot bracht Heineken een template die het nu wereldwijd kan inzetten. Ook is mede door de pilot duidelijk geworden dat voorraadniveaus van materialen, zoals glazen flessen, tot veertig procent zijn te verlagen. De software helpt aanvullend met het naar verwachting tot maximaal tien procent verbeteren van de capaciteit en het beter inspelen op werkdruk.

Snellere productintroducties

De standaardisatie van activiteiten die dankzij de Advanced Scheduling applicatie ontstaat, kan volgens de softwareleverancier onder andere leiden tot het binnenhalen van het zogenaamde laaghangend fruit. “Denk aan het sneller introduceren van nieuwe producten of het beter afstemmen van processen op de klantvraag of productie”, aldus Phil Lewis van Infor.

Experimenteren

De nog te implementeren software is een aanvulling op de Advanced Planning applicatie die Heineken al eerder kocht van Infor. De Advanced Planning software is een onderdeel van het S&OP proces. De applicatie helpt de brouwer met het experimenteren met diverse scenario’s, waaronder promoties, capaciteitsverschuivingen en de introductie van nieuwe producten.

Reageer op dit artikel