nieuws

Nederland hofleverancier ‘regio’s van de toekomst’

Supply chain 2720

Nederland scoort internationaal hoge ogen 3 regio’s. In een onderzoek van Financial Times staan 3 Nederlandse regio’s in de top 10 als veelbelovende gebieden voor de toekomst.

Nederland hofleverancier ‘regio’s van de toekomst’

Welke regio’s hebben de toekomst? Dat is de centrale vraag die Financial Times heeft gesteld. Nederland troeft met 3 regio’s in de categorie ‘middelgrote regio’s’ (1,5 – 4 miljoen mensen) alle landen af. Noord-Holland kent de beste notering.

Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant

Als Europese regio van de toekomst overall en economisch gebied moet Noord-Holland alleen het Finse Uusimaa voor zich laten. Brabant scoort in beide categorieën een 7e plek. Zuid-Holland bezet plek 9 overall en plaats 10 als het gaat om economisch potentieel.

 

nederland

 

Connectiviteit

In de subcategorie connectiviteit scoort Nederland nog beter. Zuid-Holland en Brabant staan op plek 1 en 2. Noord-Holland bezet plaats 6. Als het gaat om bedrijfsvriendelijkheid is alleen Noord-Holland in de top 10 terug te vinden met plek 3.

 

Nederland in top 3 beste zakenland ter wereld

 

Utrecht en Eindhoven

De regio Utrecht scoort juist top 10 noteringen in de categorie kleine regio’s (1,5 miljoen mensen) De steden Eindhoven en Utrecht hebben eveneens top 10 noteringen. Eindhoven in de categorie ‘kleine steden’overall en als economisch potentieel en connectiviteit. De stad Utrecht in de categorie ‘middelgrote steden als het gaat om connectiviteit en arbeidspotentieel/leefomgeving.

 

Lees ook
West-Brabant Logistieke Hotspot nr. 1
Logistieke Hotspot prijzen voor Tilburg, Venlo en Utrecht

 

Rotterdam

Rotterdam wordt geroemd om zijn connectiviteit. In deze subcategorie voor grote steden troeft het iedereen af.  Overall bezet de stad plek 8.

Financial Times heeft diverse regio’as onder de loep genomen, beoordeeld en gecategoriseerd in het rapport: FDi European cities and regions of the future 2018-2019. Aspecten als economisch potentieel, werkomgeving, kosten, infrastructuur en bedrijfsvriendelijkheid warden getoetst.

 

Reageer op dit artikel