nieuws

Manhattan Associates ziet omzet dalen

Supply chain 977

Manhattan Associates heeft een matig jaar achter de rug. De stijgende omzet in Europa kon niet voorkomen dat de omzet overall daalde ten opzichte van een jaar eerder. De vooruitzichten van 2018 zijn niet veel beter.

Manhattan Associates ziet omzet dalen

Na een recordjaar in 2016 heeft Manhattan in 2017 een stapje terug moeten doen. De omzet viel lager uit dan in 2016. Dat blijkt uit de cijfers die het softwarebedrijf heeft gepresenteerd.

De omzet in 2017 kwam uit op 594,6 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 604 miljoen dollar.  Dalende inkomsten uit licenties en services zijn de belangrijkste redenen voor de lagere omzet. Manhattan zit in een transformatie naar de cloud. Manhattan wil dat bedrijven hun activiteiten verplaatsen naar cloud-oplossingen.

 

Lees ook
Manhattan lanceert ‘grootste innovatie’ in 27 jaar

 

 

manhattan

 

 

CEO Eddie Chapel over de cijfers: “Q4 en het volledige jaar 2017 markeerden een cruciaal begin van onze cloud-transformatie. Het is bemoedigend om de markt te zien. We verwachten een voortdurende groei van ons Manhattan Active cloud-aanbod, omdat klanten een cloud-first benadering willen.” De omzet uit cloudabonnementen in het vierde kwartaal (3,2 miljoen dollar) zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden (1,4 miljoen dollar.) Het bedrijf verwacht in 2018 een omzet tussen de 546 en 558 miljoen euro.

Europa in de lift

In tegenstelling tot overall scoorde Manhattan in Europa positievere cijfers.  De totale EMEA omzet steeg zo’n 29 procent in vergelijking met 2016. De winst (non-GAAP adjusted operating income) voor de EMEA-regio nam met zo’n 63 procent toe in vergelijking met 2016.

 

Reageer op dit artikel