nieuws

DHL beleeft supply chain nachtmerrie KFC

Supply chain 11890

DHL beleeft supply chain nachtmerrie KFC

Kentucky Fried Chicken (KFC) moet langere tijd zevenhonderd van de 870 restaurants in het Verenigd Koninkrijk sluiten. Oorzaak is een supply chain probleem.

Honderden fastfoodrestaurants zijn al dicht omdat er geen kip meer is. De aanvoer van deze essentiële grondstof voor KFC wordt sinds vorige week verzorgd door DHL. Er was afscheid genomen van bezorger Bidvest. Maar de beloofde ‘new benchmark’ in bezorging, bleek een logistieke ramp. Britse media meldden dinsdag dat de sluiting lang kan gaan duren. Dit kan de Britse KFC een miljoen pond (1,13 miljoen euro) per dag kosten.

Chaos in distributiecentrum

Het grote ‘kipcontract’ heeft tot grote problemen in computersystemen van de bezorgers van DHL geleid. Tot overmaat van ramp kwamen trucks met kip afgelopen woensdag urenlang vast te zitten op een autosnelweg na een ongeluk in Engeland. Het distributiecentrum van DHL in het Engelse Rugby is volgens de Daily Mail sindsdien een totale chaos.

 

Lees ook
‘Lessons learned’ van supply chain drama KFC

 

 

DHL belooft beterschap

John Boulter, directeur DHL retail zegt de kwestie ‘te betreuren.’ “DHL betreurt de onderbreking van de levering en werkt er ijverig aan om de situatie recht te zetten door samen te werken met KFC en andere partners die bij de toeleveringsketen zijn betrokken. Hoewel we niet de enige partij zijn die verantwoordelijk is voor de toeleveringsketen van KFC, bieden we onze excuses aan voor het ongemak en de teleurstelling van KFC en hun klanten door dit incident.”

 

Reageer op dit artikel