nieuws

AEB kiest voor open platforms

Supply chain 1144

AEB kiest voor open platforms

AEB verandert zijn bedrijfsaanpak. Het softwarebedrijf stapt af van traditionele software pakketten. Platforms en open standaarden worden de nieuwe heilige graal.

Het aanbieden van applicaties die in de cloud draaien. In de b to c markt is het niks nieuws. In de logistiek is de knop ook om. Talloze open (transport) platformen dienen zich aan. Ook de softwareaanbieders gooien het roer om. Manhattan bijvoorbeeld zit in een transformatie naar de cloud. Ook Ctac investeert in deze techniek.

Open standaarden de standaard

AEB blijft niet achter. Het softwarebedrijf, dat sinds 2014 in Nederland is gevestigd, stapt af van standaard softwarepakketten en investeert in open standaarden. Richard Groenendijk directeur AEB Nederland: “Bedrijven willen minder afhankelijk zijn en flexibel. De nieuwe generatie IT’ers denkt ook in open netwerken dus we moeten mee.”

Totaaloplossingen

Naast open platforms investeert AEB ook in services. Het softwarebedrijf gaat software meer combineren met diensten. “Alleen een cd-rom afleveren is niet meer voldoende.” Bedrijven willen een oplossing; bijvoorbeeld voor grensoverschrijdend goederenvervoer. Daar heb je douaneaangifte voor nodig, classificatiedata, transport.” AEB claimt dat met de nieuwe strategie allemaal te kunnen aanbieden.

Voor Nederland kondigt AEB meer marketing focus aan. Reden is ‘potentie’ in de Nederlandse, logistieke markt voor open platformen, stelt Groenendijk.  AEB komt dit jaar met nieuwe softwareoplossingen. Welke dit zijn, wil hij nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel