nieuws

‘Voedsel via e-commerce is gemeengoed in 2024’

Supply chain 917

‘Voedsel via e-commerce is gemeengoed in 2024’

Een grote meerderheid van de consumenten koopt in 2024 zijn boodschappen online. Consumenten richten zich steeds vaker op e-commerce en het gebeurt sneller dan eerder werd verwacht.

70% van de consumenten koopt in 2024 zijn boodschappen online. De e-commerce opmars gaat een jaar sneller dan eerder werd verwacht.  Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Food Marketing Institute (FMI) en Nielsen. Retailers blijven onvoorbereid concluderen de onderzoekers.

 

Lees ook
10 afwegingen in online food logistiek
Bpost neemt Leen Menken over
Zo wil PostNL nummer 1 worden in food

 

Het rapport concludeert ook dat consumenten in 2024 100 miljard dollar per jaar aan online boodschappen kunnen uitgeven. “De supermarktsector evolueert momenteel in het tijdperk van digitale experimenten, waar de routekaart over navigeren en het bereiken van echte en winstgevende groei zich blijft ontwikkelen”, aldus Chris Morley, de VS president van FMCG (fast-moving consumer goods) en retail bij Nielsen.  Hoewel e-commerce oprukt, is omnichannel de basis voor het echte succes, stelt Morley.

Reageer op dit artikel