nieuws

Nederland in top 3 beste zakenland ter wereld

Supply chain 2027

Nederland is een van de beste landen om zaken te doen. Ons kleine landje staat op plek 3 van de jaarlijkse Forbes lijst. De logistieke kracht van Nederland speelt een belangrijke rol.

Nederland in top 3 beste zakenland ter wereld

De jaarlijkse ranglijst van Forbes  plaatst Nederland boven andere Europese landen, waaronder Ierland, Duitsland en Frankrijk. Nederland bezet net als in 2017 de 3e plek.

Nederland, de op vijf na grootste economie van de Europese Unie, scoort met name goed op haar rol als logistieke hub. Ook het aanhoudend hoge handelsoverschot, stabiele arbeidsverhoudingen en lage werkloosheid spelen een belangrijke rol in de uitslag.

Beste infrastructuur

Nederland doet het goed in lijstjes. In september 2017 werd ons land nog geroemd om zijn infrastructuur en innovatiekracht. Voor de 2e keer op rij is Nederland de meest concurrerende economie van de Europese Unie.

Criteria Forbes ranglijst

Nederland moet alleen Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk boven zich dulden. Forbes bepaalt de beste landen voor 153 landen op 15 verschillende factoren. Dat zijn: eigendomsrechten, innovatie, belastingen, technologie, corruptie, infrastructuur, marktomvang, politiek risico, kwaliteit van leven, personeelsbestand, vrijheid (persoonlijk, handel en geld), administratieve rompslomp en beleggersbescherming. Elke categorie telt even zwaar. Naast de algemene lijst, scoort Nederland hoog in de lijst van beste landen voor persoonlijke vrijheid, technologie, innovatie en eigendomsrechten.

Reageer op dit artikel