nieuws

Containerspecialist verbetert service logistiek met control tower

Supply chain 1769

Containerspecialist verbetert service logistiek met control tower

Containerreparateur ACL Airshop heeft geïnvesteerd in een control tower oplossing. De investering maakt het bedrijf flexibeler en sneller.

ACL Airshop heft gekozen voor Star Flow van Yellowstar. Deze cloudgebaseerde oplossing geeft de reparateur van luchtvaartcontainers meer grip op het reparatieproces van luchtvaartcontainers en bijhorende workflows. Osman Akdemir, directeur innovatie bij Yellowstar: “De service logistieke applicatie zorgt er onder andere voor dat ACL Airshop sneller kan reageren op reparatieverzoeken.”

Control tower

Alle functionaliteiten zijn in Star Flow ondergebracht. Alle data is nu in één control tower beschikbaar. Dat helpt het bedrijf beter te plannen en voorspellen. ACL Airshop is onderdeel van het wereldwijd opererende ACL Airshop, een leasebedrijf van luchtvaart pallets en containers.

 

Lees ook

‘Data is het nieuwe goud in transport en logistiek’

 

Tot de live-gang van het cloudgebaseerde Star Flow werkte ACL Airshop deels handmatig op papier en deels met diverse IT-systemen. Deze systemen waren onvoldoende in staat tot het soepel onderling synchroniseren van data. Op dit moment wordt de control tower nog gevuld met data.

Inzicht vergroten

Akdemir: “Er ontstaat bijvoorbeeld ruimte voor acties naar klanten toe. Zo zal het sneller opvolgen van orderverzoeken en de interactie met de klant centraal verlopen en bovendien veel soepeler en overzichtelijker zijn.” Het geeft ACL Airshop de kans om diep in de data te duiken en proactief te handelen. Zo ontstaat er meer inzicht in de onderhoudsfrequentie van het type container per producent.

De cloudgebaseerde Star Flow oplossing die ACL Airshop nu gebruikt, is de eerste van meerdere implementaties. De Nederlandse vestiging Akdemir: “De applicatie zet ketenpartijen aan tot supply chain collaboratie. Traceability staat centraal, veel handelingen zijn geautomatiseerd en dus ontstaat er ruimte om te werken aan procesverbeteringen.

Reageer op dit artikel