nieuws

Winnaar Nederlandse logistiek Prijs gaat in zee met concurrent

Supply chain 1597

Winnaar Nederlandse logistiek Prijs gaat in zee met concurrent

Scheepsbouwers Damen Shipyards, winnaar Nederlandse Logistiek Prijs en Concordia bundelen hun krachten bij de bouw en handel in binnenvaartschepen. Op die markt gaan ze voortaan samen door het leven, onder de naam Concordia Damen Shipbuilding.

Damen, dat onlangs de Nederlandse Logistiek Prijs won,  bestaat al negentig jaar en is vertegenwoordigd in vrijwel alle sectoren van de maritieme industrie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan dertig scheeps- en reparatiewerven en zo’n 9000 mensen in dienst. Concordia is sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief. Het bedrijf timmert inmiddels ook al zo’n tien jaar internationaal aan de weg.

 

Zie ook
Daarom won Damen de Nederlandse Logistiek Prijs 2017

 

 

Het samenwerkingsverband is bedoeld voor het vergroten van marktaandeel. Beide partijen denken klanten zo beter te kunnen ondersteunen bij hun investeringen. Chris Kornet, ceo van Concordia: “Concordia Damen Shipbuilding zal zich, naast algemene aanvragen, toeleggen op de ontwikkeling van duurzame schepen met een verscheidenheid aan nieuwe scheepsbouwtechnieken. Hiermee willen wij een groene en schone toekomst voor reders bereiken.”

Als onderdeel van de deal verhuist Damens binnenvaartteam van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantoor van Concordia in Werkendam.

Reageer op dit artikel