nieuws

Coolblue en Bol opgelet: Amazon komt er aan

Supply chain 3088

Amazon biedt zijn Prime-abonnement nu ook aan in Nederland. Met dat abonnement kunnen klanten producten gratis thuis laten bezorgen en krijgen ze speciale toegang tot aanbiedingen. Ook voor Vlaanderen komt de dienst beschikbaar

Coolblue en Bol opgelet: Amazon komt er aan

Met het abonnement richt Amazon zijn pijlen meer op de Nederlandse markt. Bedrijven als Bol.com, dat onlangs zijn nieuwe dc heeft geopend, en Coolblue maken daar nu nog grotendeels de dienst uit. Een eigen Nederlandse winkel heeft Amazon echter niet. Bestellen gaat via de Duitse website, die al sinds vorig jaar deels in het Nederlands is vertaald. Onlangs voegde Amazon ook al betalen met iDeal aan de Duitse site toe, meldt ANP.

 

Lees ook
Hoe Amazon en Walmart de last mile opschudden

 

Online winkelen zit al jaren in de lift. Vorig jaar hadden webshops een marktaandeel van 12,5 procent. Het Economisch Bureau van ING verwacht dat dat in 2025 een kwart is. Vooral kleding, schoenen, speelgoed en elektronica doen het goed online, maar boodschappen kopen op internet zit ook in de lift.

Amazon extra opties

Het Prime-abonnement geeft behalve gratis bezorging onder meer ook toegang tot Prime Video, de streamingvideodienst van Amazon die een concurrent is van Netflix. Onder meer The Grand Tour, dat door de voormalige presentatoren van Top Gear wordt gemaakt, en dramaseries zijn via de dienst te kijken. Ook biedt Prime abonnees een foto-opslagdienst en gedeeltelijke toegang tot Twitch, een dienst waarbij gamers live over elkaars schouder kunnen meekijken.

 

Lees ook
Ook Amazon wordt ‘inbreker’

 

Het Prime-abonnement kost tot eind maart 3,99 euro per maand. Daarna wordt het 2 euro per maand duurder. Een jaarabonnement kost dan 49 euro. Bol.com kwam al eerder met een abonnementsvorm, Select. Ook die dienst biedt gratis bezorging, maar heeft geen andere voordelen. Wel ligt de prijs met 9,99 euro per jaar beduidend lager.

Reageer op dit artikel