nieuws

Manhattan lanceert ‘grootste innovatie’ in 27 jaar

Supply chain 1643

Manhattan heeft volgens eigen zeggen zijn ‘grootste softwarelancering in 27 jaar’ gedaan; Manhattan Active Solution. Deze volgende generatie software en diensten moeten klanten sneller toegang tot de laatste innovaties geven.

Manhattan lanceert ‘grootste innovatie’ in 27 jaar

De alom bekende regel dat 20% van de artikelen 80% van de omzet oplevert, is aan het veranderen. De vraag naar goederen is veel meer dynamisch geworden, in kleinere batches. Wat doe je dan? Aanpassen. En dat heeft Manhattan Associates ook gedaan. “Wij hebben onze oude regels opnieuw geschreven zodat u als retailer dat ook kan.” Met die woorden introduceerde ceo de nieuwste softwareoplossingen voor retailers. Hij deed dat tijdens een tweedaagse relatiebijeenkomst in Londen begin oktober.

Supply chain oplossingen

Volgens de ceo is Manhattan Active Solution de grootste lancering van nieuwe producten dat het bedrijf ooit heeft gedaan. Manhattan Active Solution, dat oplossingen biedt op het gebied van omichannel, supply chain, voorraad en transport, moet er voor zorgen dat bedrijven beter en sneller kunnen inspelen op de veranderingen zonder langdurige en moeizame implementaties.

Snel en eenvoudig zonder uitval

Manhattan belooft dat de systemen de nieuwste productinnovaties met frequente software-updates bevatten. Ook is  de software overal en altijd beschikbaar, adaptief en eenvoudig uit te breiden of te updaten “zonder uitval van systemen.”

 

Whitepaper omnichannel
Omnichannel verandert ook uw keten
Exclusief tevredenheidsonderzoek logistieke locatiesDe logistieke keten zit in een grote verandering. Welke impact heeft dit op uw bedrijf? Welke kansen liggen er? Jeroen van den Berg zet de ontwikkelingen en kansen duidelijk uiteen in dit whitepaper.
Download gratis whitepaper over Omnichannel

 

Omnichannel

Voor omnichannel is Manhattan Omni ontwikkeld. Deze suite is de eerste puur omnichannel as a service applicatie. De applicatie combineert Enterprise Order Management, Point of Sale, Clienteling, winkelvoorraad en fulfillment in één platform.  De applicatie is beschikbaar voor iedere techniek (iOs, android en Microsoft) en voor iedere apparaat.

Voorraadbeheer

Door omnichannel wordt ook de manier van planning en voorraadoptimalisatie meer complex. “Dat vraagt om directe toegang tot updates en laatste innovaties. Daarom hebben we de inventory suite ondergebracht in de Manhattan Active omgeving.” De oplossing bevindt zich in de cloud en is beschikbaar als abonnement.  Het bevat ook een Sales and Operations Planning (S & OP) applicatie.

TMS

Manhattan Active Supply Chain omvat de Manhattan Active Distribution en Manhattan Active Transportation suite TMS Carrier Mobile. Volgens de ceo biedt deze oplossing, beschikbaar in de app store en Google store, hetzelfde gemak als Uber en Lyft. “We willen dat jullie planners met hetzelfde gemak transport kunnen regelen en dat kan nu.” Nieuw is Manhattan Active WM, een programma dat klanten in staat stelt om de meest recente warehouse management innovaties van Manhattan te benutten. Capel: “Wij zorgen automatisch voor de laatste updates en migreren naar iedere klantuitbreiding. Manhattan Active WM is zowel beschikbaar in de cloud als on-premise.

Innovatie speerpunt

Het softwarebedrijf verkoopt de lancering van Manhattan Active Solution als de grootste ooit. Noodzakelijk volgens ceo Capel: “Software updaten ieder 5 jaar is niet meer van deze tijd.” Sterk en snel veranderende klanteneisen vragen om een dito softwareoplossing, aldus de directeur.

Capel “Ik ben erg tevreden met de innovatieslagen die we maken, maar ik ben altijd bezorgd dat we niet snel genoeg innoveren.” Reden dat Manhattan fors inzet op research en development. Manhattan investeert 60 miljoen in research en development waar 600 mensen (1/5 van totaal) werkzaam voor zijn.  Een innovatiedrang die ook voortkomt uit gezonde spanning.

Supply chain focus

De vraag of er een partij is die Manhattan voorbij kan streven, baart hem zorgen.  Aan zelfvertrouwen desondanks geen gebrek: “Het is nog niet gebeurd en zal ook niet snel gebeuren. Wij zijn zo diep geworteld in de supply chain dat dit niet gemakkelijk is te overtreffen.”

.

Reageer op dit artikel