nieuws

Coolblue zoekt 1000 bezorgers

Supply chain 1888

E-commerce-speler Coolblue wil meer zelf bezorgen. Daarom zoekt de elektronica- en witgoedspecialist ruim duizend bezorgers.

Coolblue zoekt 1000 bezorgers

Coolblue zoekt bezorgers voor de regionale witgoeddepots in Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn.

Last mile in eigen hand

De e-commerce speler begon vorig jaar met CoolblueBezorgt, voor bestellingen van wasmachines, koelkasten en andere grote of zware producten. De dienst groeit hard: dit jaar kwamen er al 250 bezorgbanen bij. Er rijden nu circa honderd blauwe bezorgbusjes van Coolblue rond.

Omnichannel

Het in eigen beheer nemen van een deel van de witgoedleveringen vloeit voort uit de ambitie van directeur Pieter Zwart om nog meer controle te krijgen op het hele bestelproces – van bestelling tot ontvangst van een pakketje. Het bedrijf heeft een omnichannel aanpak; het beschikt ook over acht fysieke winkels.

Groeicijfers Coolblue

Coolblue is de afgelopen jaren hard gegroeid in omzet. In 2015 realiseerde het bedrijf van Pieter Zwart een recordomzet van 555 miljoen euro. Een omzet toename van 54 procent ten opzichte van 2014 toen de omzet 360 miljoen euro bedroeg. Vorig jaar nam de omzet met ruim de helft toe tot 857 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een verdere stijging voorzien naar 1,2 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel