nieuws

Fietsapp Yellowstar maakt fietsen hip en overzichtelijk

Supply chain 1834

Een fiets bestellen met een app. X-Bike, aanbieder van fietsen, heeft samen met Yellowstar een applicatie ontwikkeld. De app vergroot de logistieke beheersbaarheid en het fun gehalte.

Fietsapp Yellowstar maakt fietsen hip en overzichtelijk

De concept applicatie stelt X-Bike onder andere in staat tot locatiebeheer en het voorspellen van de fietsbehoefte van klanten. Primair is de app,(waar Hello Bike op draait) ontwikkeld voor een vergroeningsproject op de Amsterdamse Zuidas. Het communicatieproduct biedt echter meer mogelijkheden.

GPS-tracking en reclame

Technisch gezien stelt de applicatie X-Bike aan de back-end in staat tot het registreren van fietsen en onderhoud. Aan de voorkant liggen de mogelijkheden voor het bedienen van consumenten. De gebruiker van de applicatie voegt saldo toe en start met het gebruik ervan.

 

‘Vrachtfiets is de toekomst voor stedelijke distributie’

 

Stappen die terugkomen in het huurproces zijn het reserveren van een fiets, het openen ervan, het inzien van historische- en locatiegegevens, parkingspots zoeken, points of interest bekijken en navigeren. Neemt een gebruiker een pauze, dan kan de app relevante reclame tonen. In de eerste versie van de app zijn de zogenaamde must-haves uitgerold: GPS-tracking en reclame.

Student-Bike

Student-Bike is vooral ontwikkeld voor studenten die op een voordelige wijze gebruik willen maken van een fiets die is voorzien van reclame. Hieraan zijn in de toekomst ook allerlei functies toe te voegen, zoals gamification en het langs een bepaalde route rijden of het parkeren op strategische plekken.

Marketingmogelijkheden

De win-win van deze samenwerking bestaat voor X-Bike uit logistieke beheersbaarheid en marketingmogelijkheden. Voor Yellowstar biedt de ontwikkeling van deze app de kans om consumenteneisen en data te gaan gebruiken in de zakelijke markt.

Osman Akdemir, directeur innovatie bij Yellowstar: “Veel leveranciers van logistieke software die de zakelijke markt bedienen missen de ervaring met de consumentenwereld. Dit was voor ons een mooie kans om een intuïtieve app te ontwikkelen die toepasbaar is op meerdere platformen en devices. De app levert mobility-as-a-service met een link naar logistiek en supply chain.”

 

Reageer op dit artikel