nieuws

Bas van Geffen is weekwinnaar Voorraadtest

Supply chain 1295

Bas van Geffen is weekwinnaar Voorraadtest

WO student Bas van Geffen deed op aanraden van een leraar met aan de Nationale Voorraadtest. Van Geffen is de vijfde weekwinnaar met 799 punten.

Naam: Bas van Geffen

Leeftijd: 25

Woonplaats: Utrecht

Opleiding: WO Master Supply Chain & Transport Management, VU Amsterdam

Waarom deed je mee aan de Nationale Voorraadtest?

“Ik kreeg een mailtje van een docent. Het leek me leuk om mee te doen en ik was benieuwd hoe ver ik zou komen.”

Wat vond je van de vragen?

“Deels lastig, omdat mijn studie in het Engels is en ik niet alle termen in het Nederlands direct kon plaatsen. De meeste onderwerpen was ik wel bekend mee en het soort vragen herkende ik van tentamens en projecten.”

Wat heb je met voorraadbeheer?

“In een aantal vakken tijdens mijn opleiding komt het onderwerp naar voren zoals bij het vak supply chain management. Verder heb ik een research seminar gevolgd waarbij we een simulatiemodel voor voorraadbeheer hebben gemaakt. Als teamleider in een filiaal van Albert Heijn, waar ik een tijdje heb gewerkt, was ik ook mede verantwoordelijk voor voorraadbeheer en heb ik kunnen ondervinden wat voor invloed dit heeft op bijvoorbeeld nee-verkoop en afboekingen.”

Wat is je ambitie?

“Ik weet nog niet zo goed welke kant ik op wil. Nu het einde van mijn studie in zicht is en ik met mijn scriptie bezig ben, kijk ik wel rond naar traineeships bij grote bedrijven voor een leuke rol in de logistiek of supply chain management. Ik koos voor deze studie omdat je concrete dingen leert, maar ook omdat er veel vraag naar mens is in dit vakgebied.”

Doe ook mee met de Nationale Voorraadtest

De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock. Om kans te maken op de hoofdprijs, zijn hbo- en wo studenten van harte uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Voorraadtest 2017. Invullen kan nog tot 18 mei.

Reageer op dit artikel