nieuws

Lars Mulder is tweede weekwinnaar Voorraadtest

Supply chain 1178

Lars Mulder is tweede weekwinnaar Voorraadtest
Lars Mulder wint de tweede ronde van de Nationale Voorraadtest

“Het ging wel goed.” Lars Mulder doelt met die uitspraak op zijn puntentotaal van 669. Mulder volgt de WO Master Supply Chain Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd met zijn score de tweede weekwinnaar van de Nationale Voorraadtest.

Naam: Lars Mulder
Leeftijd: 23
Woonplaats: Amsterdam
Opleiding: WO Master Supply Chain Management, Rijksuniversiteit Groningen

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

Op de website van mijn studievereniging zag ik een melding staan over de Nationale Voorraadtest en het leek me leuk om deze eens te maken. Sowieso spreken die meetmomenten me wel aan. Ook heb ik op dit moment, ik loop zes maanden stage bij l’Oréal in Hoofddorp, dagelijks met het aspect voorraad te maken. Ik hou er de voorraad bij voor alle professionele merken, van wat er nog op voorraad is tot wat we moeten bijbestellen en het open en dicht zetten van de verkoop van artikelen op de website.”

Wat vond je van de voorraadtest?

“Ik vond de test goed te doen, maar had niet het antwoord op elke vraag paraat. Op een of twee meer theoretische vragen moest ik het antwoord schuldig blijven. Ook viel het me op dat bij sommige vragen de formulering anders was, maar het antwoord hetzelfde. Al met al had ik ongeveer veertien minuten nodig voor de test van twintig vragen. Ik geloof dat je zestig seconden hebt per vraag. Mijn gevoel zegt dat ik de voorraadtest nog iets sneller had kunnen afronden. Dat was ook mijn puntentotaal ten goede gekomen.” De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock.

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Het onderwerp voorraadbeheer is interessant, maar ik weet nog niet of ik me daar volledig mee bezig wil blijven houden. Wel zal ik vermoedelijk in de logistieke hoek blijven, want dat past goed bij me. De master aan de Rijksuniversiteit Groningen volgt op een bachelor bedrijfskunde, richting technologie management, eveneens in Groningen. Wat me, terugkomend op het onderwerp voorraadbeheer, ook opvalt is dat er nog veel handmatige handelingen plaatsvinden. Zoals het bijhouden van voorraadniveaus in Excel. Dat is erg foutgevoelig en een kleine fout kan al snel leiden tot grote effecten.”

Wat is je ambitie?

“Ik weet nog niet exact wat ik wil doen. Eerst zal ik mijn studie afmaken. Ik pak deze in september weer op na mijn stage, zodat ik in januari 2018 afgestudeerd ben. Er resten me nog zes maanden en vijfentwintig studiepunten. Daarna heb ik de ambitie om te starten met een traineeship. Dat zal me vermoedelijk een beter beeld geven van wat goed bij mij past en wat ik precies wil gaan doen. Ik zal zeker in de logistieke hoek blijven, het vakgebied spreekt me aan. Ik hoop op een mooi bedrijf waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen.”

Reageer op dit artikel