nieuws

Kevin Scholtes is derde weekwinnaar Voorraadtest

Supply chain 1060

Kevin Scholtes is derde weekwinnaar Voorraadtest
Kevin Scholtes is de derde weekwinnaar van de Nationale Voorraadtest

“De test zette me goed aan het denken.” Dit denkwerk van Kevin Scholtes leidde tot maar liefst 893 punten bij de Nationale Voorraadtest. Scholtes volgt de opleiding Hbo Logistiek en Economie aan de Hogeschool Rotterdam. en werd met zijn score de derde weekwinnaar.

Naam: Kevin Scholtes
Leeftijd: 24
Woonplaats: Rotterdam
Opleiding: Hbo Logistiek en Economie aan de Hogeschool Rotterdam

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

“Op het intranet van mijn school stond een oproep voor de Nationale Voorraadtest. Eén van mijn docenten gaf aan dat we die test maar eens moesten maken, hij was benieuwd naar onze resultaten. Overigens ken ik niemand op de opleiding die de test ook heeft gemaakt en we hebben het er op de opleiding verder niet over gehad. Dit kan te maken hebben met de tentamenperiode die direct volgde op de oproep voor de voorraadtest.”

Wat vond je van de voorraadtest?

“Ik vond de voorraadtest op sommige punten best lastig, hij zette me goed aan het denken. Enkele vragen kwamen twee keer voor, het kan zijn dat dit bewust is gedaan om ons op het verkeerde been te zetten. Het maken van de voorraadtest kostte me twaalf minuten, terwijl er maximaal twintig voor staan. Toch heb ik niet de indruk dat ik hem erg snel heb gemaakt, ik heb er de tijd voor genomen.” De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock.

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Het onderwerp voorraadbeheer is interessant, maar vooral als onderdeel van de totale studie. Die bevalt me erg goed. Tijdens mijn eerste stage heb ik me niet zozeer met voorraadbeheer beziggehouden, wel met de indeling van het magazijn bij dat bedrijf. En aanvullend hoe ze daar voorraad aanhielden en welke veranderingen ik zou adviseren. Er was zeker ruimte voor verbeteringen, zowel op het gebied van de indeling van het magazijn als op het vlak van automatisering. Het aspect voorraadbeheer maakte nadrukkelijk deel uit van een minor die ik in februari heb afgerond. Dit was de minor internationale logistiek en supply chain management. Tijdens de voorraadtest bleek dat er nog aardig wat kennis over voorraadbeheer uit die minor is blijven hangen.”

Wat is je ambitie?

“Nu zoek ik naar een stageadres voor mijn afstudeerproject. Daarmee wil ik in september beginnen. Na deze studie wil ik absoluut gaan werken. Liefst eerst bij een niet al te groot bedrijf dat zich met productie of warehousing bezighoudt. Het is mijn ambitie om vervolgens door te groeien in functies en kennis. De logistieke hoek bevalt me. Mijn eerdere opleiding civiele techniek was te technisch. Ik ben goed in rekenen en economie en logistiek past wat dat betreft veel beter bij me.”

Reageer op dit artikel