nieuws

Judith van Ginkel is vierde weekwinnaar voorraadtest

Supply chain 2153

Judith van Ginkel is vierde weekwinnaar voorraadtest
Judith van Ginkel is weekwinnaar

“Ik vond de test best pittig, dus de hoge score verraste me wel.” Judith van Ginkel behaalde 1071 punten bij de Nationale Voorraadtest. Ze volgt de WO Master Supply Chain Management aan de Tilburg University en werd met haar score de vierde weekwinnaar.

Naam: Judith van Ginkel
Leeftijd: 22
Woonplaats: Barneveld
Opleiding: WO Master Supply Chain Management, Tilburg University

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

“Mijn begeleider tijdens een eerdere stage stuurde me een bericht over de Nationale Voorraadtest. Hij werkt nu bij Slimstock. Ik kende de test daarvoor niet, maar vond het wel interessant. De stagebegeleider heeft er ook voor gezorgd dat de eerste weekwinnaar deel heeft genomen aan de voorraadtest. Overigens hebben we het niet over de inhoud gehad.”

Wat vond je van de voorraadtest?

“De voorraadtest was best pittig. Ik heb de indruk dat sommige deelnemers erg op de tijd letten. Zelf deed ik er elf, twaalf minuten over. Ik heb me proberen te richten op de vragen. Die waren niet bijzonder moeilijk, al kende ik sommige afkortingen niet. Als ik de vraag begreep, dan was het uitgangspunt me wel duidelijk. Zeker bij onderwerpen als make-to-order en make-to-stock, omschrijvingen die regelmatig in mijn opleiding terugkomen.”

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Voorraadbeheer is interessant, maar springt er nog niet speciaal uit als ik kijk naar alle onderwerpen binnen mijn opleiding. Het analytische aspect, het uitzoeken van zaken, vind ik wel heel tof. Sowieso is het lastig om in te schatten welk aspect van mijn studie me het best bevalt. Mijn ervaring, op basis van mijn stage, is dat je in de praktijk pas goed te weten komt hoe iets is. Tijdens de opleiding vond ik het onderwerp ‘relaties en leveranciers’ heel theoretisch, maar tijdens mijn stage werd dit erg leuk. Wat me vooral aan trok was hoe je een nieuwe leverancier kunt ondersteunen om tot het beste resultaat te komen. Je moet elkaar echt verder willen helpen, weten welke relatie je moet opbouwen.”

Wat is je ambitie?

“Eerst wil ik een plek vinden voor mijn afstudeeronderzoek. Na de zomer wil ik starten met deze stage. Ben ik klaar met deze opleiding, dan lijkt een traineeship me de ideale volgende stap om zoveel mogelijk aspecten uit de praktijk mee te krijgen. Een kleine voorkeur voor de richting retail heb ik wel. Overigens maakt het me niet uit of ik iets kan gaan doen voor een toeleverancier of retailer.”

Reageer op dit artikel