nieuws

Domino’s Pizza rolt Europees ERP uit

Supply chain 1180

Domino’s Pizza heeft de eigen processen in diverse Europese landen gestroomlijnd met behulp van één ERP-pakket. De keuze voor het ERP is daarbij gevallen op SI Foodware, de implementatiepartner voor Nederland was Schouw Informatisering. In Frankrijk wil de pizzaleverancier nu de belangrijkste ERP-stappen zijn gezet ook een WMS uitrollen.

Domino’s Pizza rolt Europees ERP uit
Domino's kiest voor SI Foodware ERP in diverse Europese landen. Fotocredit: Dominos.nl

Uniform kunnen opereren en rapporteren waren twee van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de uitrol van één soort ERP binnen meerdere landen. In Nederland werkte Domino’s Pizza al met SI Foodware, een op Microsoft Dynamics gebaseerd ERP. Ook de Franse tak van de pizzaleverancier beheerde zijn processen met dit systeem.

Uniforme werkwijze bij Domino’s Pizza

De noodzaak tot updaten van het ERP-pakket leidde tot de integratiewerkzaamheden. Richard De Gruijter, CFO bij Domino’s Pizza Europe: “We vonden het belangrijk om de continuïteit van de software te kunnen waarborgen.” Daarnaast wilde de onderneming de uitrol aangrijpen voor het opzetten van een uniforme manier van werken voor de vestigingen in Nederland en Frankrijk. Dit zou moeten leiden tot een flinke vermindering in de hoeveelheid maatwerk.” Domino’s en Schouw Informatisering startten met de ERP implementatie in Gorinchem. Vervolgens werd in Frankrijk in grote lijnen hetzelfde uitgezet met ondersteuning van de Franse SI Foodware partner Isatech.

Overname leidde tot extra implementatie

De overname van een pizzaketen in Duitsland leidde tot de vraag om nog een land mee te nemen in de internationale automatiseringsstrategie. Om de specifieke kennis van de Duitse markt aan te boren, werd de Duitse SI Foodware partner Gerling Consulting ingeschakeld. Domino’s Duitsland investeerde daarnaast ook veel in trainingen om hun medewerkers zo goed mogelijk de kneepjes van Microsoft Dynamics en SI Foodware te leren.

Geïntegreerd WMS

Nu de belangrijkste ERP-stappen zijn gezet, wacht alweer een WMS-uitrol. In Frankrijk werkt Domino’s Pizza inmiddels aan de voorbereiding van een geïntegreerde WMS-implementatie. Er is een kans dat het magazijnpersoneel gaat werken op basis van voicepicking.

Reageer op dit artikel