nieuws

Coolblue opent ‘hele grote vestiging’

Supply chain 6176

Coolblue opent ‘hele grote vestiging’
Pieter Zwart (foto: ANP - Lex van Lieshout)

Webwinkel Coolblue heeft het afgelopen jaar een spectaculaire groei gerealiseerd. Dit jaar ligt de doelstelling op 1,2 miljard euro en er komt een fysieke winkel volgens een nieuw concept.

In 2017 zal Coolblue het centrale magazijn in Tilburg met 33.000 vierkante meter uitbreiden naar 88.000 vierkante meter. Ook wordt er een winkel volgens een nieuw concept geopend. Oprichter topman Pieter Zwart wil alleen kwijt dat het gaat om een heel grote vestiging. “Echt het paradepaardje van Coolblue”. Over de locatie en invulling wil hij nog niets zeggen. Wel prijst hij nadrukkelijk de 300 medewerkers, die zich nu inzetten voor de aflevering van witgoed.

Lees ook
Coolblue verdubbelt distributiecentrum

Flinke groei in omzet en winst

Coolblue maakt vandaag de financiële resultaten bekend over 2016. De omzet steeg met 55 procent naar 857 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) is in dezelfde periode gegroeid naar bijna 19,3 miljoen euro. Dit komt neer op een stijging van 133 procent ten opzichte van 2015. Toen was het bedrijfsresultaat bijna 8,3 miljoen euro.

1.500 extra mensen nodig

Het bedrijf denkt dat de groei in 2016 samenhangt met een verbetering van de websites, winkels en processen. “Daardoor hebben mensen ons makkelijk gevonden en meer bij ons gekocht”, aldus Zwart. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf bijvoorbeeld een eigen bezorgservice voor witgoed geïntroduceerd.
Het bedrijf verwacht voor dit jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Coolblue denkt verder zo’n vijftienhonderd nieuwe medewerkers in Nederland en België aan te kunnen nemen.

 

Reageer op dit artikel