nieuws

Cadran start met Oracle NetSuite ERP

Supply chain 2172

Cadran start met Oracle NetSuite ERP
Cadran levert nu ook Oracle NetSuite ERP

Cadran Consultancy is gestart met het aanbieden van Oracle NetSuite ERP, cloudgebaseerde bedrijfssoftware voor groothandels, distributeurs en producenten. Voor Cadran is dit de derde productlijn van Oracle die het aanbiedt. “In tegenstelling tot Oracle Cloud ERP en Oracle JD Edwards is NetSuite vanaf de start ontwikkeld voor gebruik in de cloud”, stelt Marcel van Es van Cadran.

Oracle NetSuite ERP is recent gekocht door Oracle. Voor zowel deze IT-leverancier als voor Cadran is het ERP een middel om een nieuwe doelgroep aan te boren. Oracle Cloud is een een softwaresuite voor grote bedrijven die een cloud-oplossing willen. Oracle NetSuite is volgens van Es geschikt voor kleinere bedrijven die een cloud-oplossing zoeken terwijl JD Edwards is bedoeld voor bedrijven die een on-premise of gehoste ERP-oplossing willen implementeren.

‘Bedrijven willen meer dan ERP alleen’

Waarin Oracle NetSuite ERP zich onderscheidt van de twee andere IT-pakketten, afgezien van de cloudhistorie, is dat het standaard voorzien is van meer applicaties. “Groothandels, distributeurs en producenten willen meer dan ERP alleen. Ze gebruiken in toenemende mate ook websopapplicaties, kassa-integratiesystemen, koppelingen met 3PL’s en applicaties over regelgeving.”

Aanpassen van Oracle NetSuite ERP

Van Es meent dat de Oracle NetSuite ERP software onderscheidend is van veel andere ERP-applicaties omdat gebruikers vergaand in staat zijn tot het doorvoeren van maatwerk. “Aan de vaste kern van de software is niets aan te passen, maar elke kleine aanpassing die gebruikers toevoegen zal een half jaar later te vinden zijn in de nieuwe versie van de standaard. Gebruikers kunnen tabellen toevoegen aan de vaste kern.”

Onderdeel van een groter geheel

Bij het aanbieden van de software staat Cadran Consultancy niet alleen. Het bedrijf is één van de drie oprichters van Redfaire International, een joint-venture van vijf Oracle ERP-partners in Europa. Gezamenlijk hebben deze ondernemers driehonderd consultants in dienst die vanuit zestien landen opereren.

 

Reageer op dit artikel