nieuws

Maersk neemt Hamburg-Süd over

Supply chain 1525

De Deense containervervoerder Maersk Line neemt zijn Duitse concurrent Hamburg Süd over. Dat maakte moederbedrijf A.P. Möller-Maersk donderdag bekend, zonder de overnameprijs te melden.

Maersk neemt Hamburg-Süd over

De Hamburg Südamerikanische Dampfschifffahrts-Gesellschaft, zoals het bedrijf voluit heet, is de op zes na grootste containervervoerder ter wereld. Het bedrijf heeft 130 containerschepen in de vaart en heeft wereldwijd verspreid over ruim 250 kantoren bijna 6000 medewerkers in dienst. Hamburg Süd haalde vorig jaar een omzet van 6,7 miljard dollar (6,3 miljard euro).

Overcapaciteit containermarkt

Maersk verwacht zijn marktaandeel op de internationale containermarkt door de overname uit te breiden van iets minder dan 16 procent naar bijna 19 procent. Het bedrijf kampt net als zijn concurrenten al lange tijd met de overcapaciteit en de daarmee samenhangende lage prijzen in het containervervoer. Door de magere groei van de wereldhandel zijn er momenteel veel te veel containerschepen in gebruik.

Hanjin failliet

De internationale zeecontainermarkt staat daardoor al tijden onder zware druk, wat in augustus leidde tot de ondergang van het Zuid-Koreaanse Hanjin Shipping. Drie Japanse rederijen meldden recent hun containeractiviteiten samen te voegen om weer winstgevend te worden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel