nieuws

Nieuw ERP systeem vanuit cloud opgebouwd

Supply chain 1541

Nederland is een nieuw ERP systeem rijker. Anders dan de bestaande pakketten is Rootstock ERP volledig gebaseerd op gebruik vanuit de cloud en dus niet een cloudversie van een bestaand pakket.

Nieuw ERP systeem vanuit cloud opgebouwd
Eric Klement, sales directeur van Rootstock ERP in Den Bosch

ERP voor generatie Y. Zo karakteriseert Smart Production Solutions – onderdeel van Empirion Groep – het nieuw softwarepakket. “Het grote verschil is dat Rootstock ERP flexibeler en intuïtiever is, maar ook makkelijker te implementeren en eenvoudiger aan te passen. Swipen tussen schermen is standaard ingebouwd”, zegt Eric Klement sales directeur van de softwareproducent met een vestiging in Den Bosch. Het pakket beschikt over diverse modules, zoals cost accounting, supply chain, operations, product design & management, general accounting, sales, customer service mogelijkheden en is rijk aan apps.

Update ERP geen herimplementatie

Zo is het heel eenvoudig om bijvoorbeeld een verhuurapplicatie toe te voegen. Elke verandering die daarin wordt aangebracht, wordt ook automatisch aangepast in het planbord. Een dedicated interface is niet nodig, het ERP werkt in de cloud en is voorzien van alle benodigde koppelingen.

Het idee achter dit pakket is, dat producenten snel moeten kunnen schakelen in hun productieproces, zonder daarvoor al teveel afhankelijk te zijn van een softwareleverancier. Als het nodig is om een maatwerkoplossing nog vlak voor het proces in de fabriek aan te passen, dan biedt Rootstock die mogelijkheid. Aanvullend ondersteunt de software bedrijven bij het vergroten van het keteninzicht voor alle supply chain partners. Een update van een cloud ERP is heel anders dan een gedeeltelijke of volledige herimplementatie, zoals die bij een traditioneel ERP-systeem vaak nodig is. Gebruikers zien op maandag, dat er enkele kleine aanpassingen zijn doorgevoerd.

Veranderingen in logistiek rond fabriek

Smart Production Solutions is een nieuwe partij in de ERP markt. Ervaring in deze wereld heeft Klement opgedaan bij onder andere Infor, Quitiq en Micros (Oracle). In zijn visie zal IoT (Internet of Things) een grote rol gaan spelen in de veranderende concepten die productiebedrijven lanceren. “Klanten vragen om verandering van de logistieke processen rond het productieproces. In tijden waarin het lastig is om te voorspellen welke veranderingen er aan komen, wil je niet vastzitten aan een ERP dat niet flexibel is.”

Reageer op dit artikel