nieuws

Walmart bindt strijd aan met Amazon

Supply chain 2250

Walmart bindt strijd aan met Amazon

Walmart overweegt het e-commercebedrijf Jet.com te kopen. Hiermee wil het de e-commerce strijd aan gaan met Amazon.

Jet.com onderscheidt zich van andere e-commerce retailers doordat klanten real-time prijsverlagingen kunnen zien en dus kopen. Jet berekent ook real-time de meest efficiënte fulfilment manier van de opdrachten. Besparingen worden doorberekend aan de klant.

Half miljard dollar

Jet.com is vorig jaar opgericht door Marc Lore. Lore was de eigenaar van e-commerce bedrijf  Quidisi.com. Hij verkocht dat bedrijf in 2011 voor ruim een half miljard dollar aan Amazon. Nu overweegt Amazons uitdager Walmart het jongste bedrijf van Lore te kopen.

Distributiecentra en leveringen

Maar waarom heeft Walmart zijn zinnen gezet op dit bedrijf? Jet zou een grote hulp voor Wal-Mart zijn om haar online diensten te verbeteren. Door strategische locaties van Jets’s distributiecentra heeft het bedrijf flinke stappen gezet in het beleveren van klanten in een of twee dagen. Ook same day delivery zonder extra kosten voor zowel Jet en het winkelend publiek blinkt Jet steeds meer in uit. Wal-Mart zal aanzienlijk profiteren van de logistiek van Jet en de leveringsdeskundigheid.

Injectie e-commerce

Walmart’s e-commerce business kan wel een injectie gebruiken. De tak is al maanden op rij verliesgevend. De Wall Street Journal als Bloomberg betwijfelen of een overname van Jet.com door Walmart wel een verstandige zet is. En rijst de vraag of Walmart niet teveel gaat betalen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Uber gaat bezorgen voor WalmartLees ook:
Uber gaat bezorgen voor Walmart

 

Reageer op dit artikel