nieuws

Volkswagen beëindigt (supply chain) conflict

Supply chain 1984

Volkswagen beëindigt (supply chain) conflict

De grote productieproblemen bij zes fabrieken van automaker Volkswagen lijken bijna voorbij. De fabrikant heeft een deal gesloten met een leverancier waardoor de productie weer op gang kan komen, zo bevestigt Volkswagen dinsdag na berichtgeving in Duitse media.

Door het conflict kwam de productie van de populaire merken Golf en Passat stil te liggen. Voor duizenden Volkswagen-medewerkers werd werktijdverkorting aangevraagd. De schade werd door analisten geschat op 50 miljoen tot 100 miljoen euro per week.

Levering onderdelen hervat

De problemen bij VW ontstonden door een betalingsconflict met het Bosnische Prevent Group, dat eigenaar is van twee bedrijven die materiaal voor stoelen en onderdelen van versnellingsbakken leveren. Die staakten daarop vorige week hun leveringen. Wat Volkswagen en Prevent na een marathongesprek van negentien uur zijn overeengekomen is niet bekendgemaakt. De leveringen worden ,,zo snel mogelijk” hervat.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Niets missen van Logistiek.nl? Meld u dan aan voor onze gratis logistieke nieuwsbrief. Ruim 25.000 vakgenoten gingen u al voor!

Aanmelden voor gratis nieuwsbrief Logistiek

Reageer op dit artikel