nieuws

Samenwerking IFS en AEB in sc software

Supply chain 1977

Samenwerking IFS en AEB in sc software

ICT-bedrijven IFS (ERP-leverancier) en AEB (SCM software) slaan de handen ineen. Samen willen de bedrijven een complete oplossing aanbieden voor het aansturen van bedrijfsprocessen, inclusief internationale handel en douaneafhandeling.

De samenwerking betreft met name de ondersteuning van internationale douaneprocessen en op compliance (naleven van wet- en regelgeving) inclusief screening tegen sanctielijsten en exportcontrole (op oorsprong en preferenties).

De wisselwerking tussen de twee oplossingen heeft toegevoegde waarde voor klanten van zowel IFS als AEB. De  integratie tussen het IFS Applications ERP-systeem en AEB’s SCM-software suite ASSIST4 biedt bedrijven een betere ondersteuning voor hun processen op het gebied van internationale handel en logistiek. Standaard interfaces zorgen voor een soepele uitwisseling van gegevens tussen de twee systemen, wat het maken van analyses en evaluaties eenvoudiger maakt. Daarnaast maakt gegevensuitwisseling voor een grotere efficiëntie mogelijk en meer betrouwbaarheid als het gaat om douanemanagement, exportcontrole en transportmanagement.

Internationale ambities realiseren

Voor AEB is de samenwerking met IFS een volgende stap in de internationalisatiestrategie. De internationale oplossingen van het van oorsprong Duitse bedrijf worden samengevoegd met die van een partner die wereldwijd implementaties heeft gedaan. “We hebben inmiddels meerdere projecten met IFS uitgevoerd. Wij verheugen ons op de krachtenbundeling als een basis voor succesvolle samenwerking in de toekomst”, zegt Jens Beck, Partner Manager van AEB. “Met de integratie van de twee oplossingen bieden we onze klanten daadwerkelijk toegevoegde waarde. De samenwerking is bovendien van groot belang voor onze internationale ambities. We verwachten bijvoorbeeld een significante impact op onze nieuwe vestiging in Zweden als gevolg van IFS’ sterke positie in Scandinavië.”

AEB heeft al diverse vestigingen buiten het hoofdkantoor in Stuttgart elders in Duitsland, maar ook onder andere sinds 2015 in Capelle aan den IJssel met Richard Groenendijk als algemeen directeur. Het softwarebedrijf telt 400 medewerkers en biedt IT oplossingen die global trade en logistiek integreren. IFS heeft meer dan 2.800 medewerkers in dienst, is beursgenoteerd met een hoofdkantoor in Linköpping (Zweden). De Nederlandse vestiging staat in Eindhoven.

Bekijk de blog van general manager Richard Groenendijk

Transparantie in supply chain: een niet ingeloste belofte?Hoe creëren bedrijven meer transparantie in de keten? 
Wat is vandaag de dag mogelijk op het gebied van supply chain visibility? En hoe creëren bedrijven meer transparantie in de keten?

Reageer op dit artikel