nieuws

Alcotrans maakt schepen zichtbaar met Google Maps

Supply chain 1852

Alcotrans maakt schepen zichtbaar met Google Maps
Alcotrans maakt de positie van schepen beter inzichtelijk

Alcotrans heeft de i&Land Solution voor het volgen van schepen en containers in gebruik genomen. In de tool, die is ontwikkeld door Yellowstar Solutions, is Google Maps technologie verwerkt. De technologie ondersteunt bij het zichtbaar maken van alle relevante informatie voor alle schepen die zich in een bepaalde omgeving bevinden.

Alcotrans organiseert containervervoer tussen enkele grote zeehavens en het achterland en vormt met zes terminals langs de Rijn het neska intermodal netwerk. De expediteur heeft volgens Yellowstar Solutions met behulp van de i&Land Solution zijn klanten geholpen bij het reduceren van de hoeveelheid papierwerk voor elke rit.

Alcotrans ondersteunt kapiteins en backoffice met tool

De i&Land Solution helpt volgens de leverancier Alcotrans en zijn klanten niet alleen bij het reduceren van de papieren administratie, maar stelt ook kapiteins op schepen in staat tot het visueel maken van hun gps-locatie in een Google Maps-omgeving. Ook kunnen ze geofence grenzen definiëren voor momenten waarop gebeurtenissen dienen plaats te vinden. Zoals te ondernemen handelingen wanneer een schip een bepaald punt op een reis heeft bereikt. Een kapitein kan zich aanmelden bij de applicatie wanneer hij op zee is en alle routeinformatie van het schip weergegeven op één kaart. De beheerders die de route in de backend van de planningtool beheren, kunnen hun eigen geofence grenzen aangeven.

Visualisatielaag en mappingtool

Met de tool speelt Alcotrans in op nieuwe eisen en regelgeving op het gebied van asset trackingnauwkeurigheid. De asset trackinggegevens zijn weergegeven met behulp van een visualisatielaag.  Achter de schermen integreert een mappingtool met diverse gps-apparaten en besturingssystemen. De geregistreerde data, gekoppeld aan de gegevens uit de gebruikte planningsystemen is door klanten van Alcotrans en Yellowstar te gebruiken.

Reageer op dit artikel