nieuws

Ultimo 2016R2 zet in op flexibel gebruikersscherm

Supply chain 1051

Ultimo 2016R2 zet in op flexibel gebruikersscherm
Ultimo software

De nieuwe release van Ultimo software, Ultimo 2016R2, heeft de leverancier vooral energie gestoken in het flexibeler maken van de mogelijkheden voor de gebruikers van het systeem. Er zijn meer personalisatiemogelijkheden verwerkt in deze update.

De software van Ultimo is ontwikkeld voor het beheren van bedrijfsmiddelen- en processen, waaronder die in de industrie, de sector logistiek en transport en de zakelijke dienstverlening.
In de recent opgeleverde 2016R2-versie is het ontwerp van de software volgens de leverancier opgefrist en voorzien van meer gebruikersflexibiliteit.

Ultimo 2016R2: zelf indelen startpagina’s

Deze flexibiliteit, zoals het aanpassen van softwareschermen en –velden, was tot deze release alleen beschikbaar voor de applicatiebeheerders van de software. Volgens Ultimo is elke eindgebruiker  anders en heeft zijn of haar specifieke wensen. Geautoriseerde gebruikers krijgen daarom vanaf de 2016R2 release de mogelijkheid om startpagina’s naar eigen wens in te richten, selectielijsten te personaliseren en pagina’s als favoriet aan te duiden. Welke informatie er zichtbaar is voor de eindgebruiker is zo volledig te personaliseren.

Grafieken, snelkoppelingen en widgets

Panels met pictogrammen zorgen ervoor dat informatie voor zowel backoffice- als self service-gebruikers snel te bereiken is. Welke panels met welke informatie zichtbaar zijn, bijvoorbeeld grafieken, snelkoppelingen, intern nieuws of andere widgets, en welke plaats deze op het startscherm innemen, kan een gebruiker zelf bepalen.

Reageer op dit artikel