nieuws

Drone voor warehouse wint innovatieprijs

Supply chain 4321

Drone voor warehouse wint innovatieprijs

Warehouse drone Eyesee van Reflex WMS is bekroond met de Innovation Award 2016 van de Franse Kamer van Koophandel.

Minister Ploumen reikte de prijs uit. De drone met ingebouwde camera controleert voorraden. De data die de drone verzamelt, kunnen gebruikt worden door alle warehouse managementsystemen. 

Productiviteitsverbetering door drone

Met de camera en een indoor geo-lokalisatiesysteem selecteert de Eyesee relevante data en spoort fouten razendsnel op. Het resultaat? Hogere productiviteit en een betere borging van veiligheid van medewerkers. De drones worden momenteel bij een klant in Frankrijk getest.

Innovatiewaarde jury

De Innovation Award beloont een Nederlands of Frans bedrijf dat innovatieve producten of diensten heeft ontwikkeld. De jury kijkt hierbij naar het (potentiële) commerciële succes van de innovatie en de impact daarvan op de manier van werken en/of leven. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijks Trophées du Commerce France van de Franse Kamer van Koophandel. Doel is om de handelsrelaties te bevorderen.

Drones in de praktijk

Het is niet de eerste drone die wordt getest voor het tellen van voorraad. Geodis test op dit moment een eigen ontwerp in Frankrijk. Logistieke dienstverlener Koopman is al een stap verder. Het Groningse bedrijf is de pilotfase al ontstegen. Samen met Arox heeft Koopman een drone ontwikkeld die de voorraad telt in het hoogbouwmagazijn.

Reageer op dit artikel