nieuws

Verladers investeren vooral in ketentransparantie

Supply chain 1863

Verladers investeren vooral in ketentransparantie
JDA onderzocht waarin verladers willen investeren

De investeringen van verladers in het digitaliseren van hun supply chain zal beduidend toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek gedaan door JDA Software Group. Van de ondervraagde verladers en retailers geeft één derde aan te investeren en een kwart meldt zelfs flink te gaan investeren. De topinvesteringen: ketentransparantie en analysemogelijkheden.

Het onderzoek van JDA naar investeringen in een digitale supply chain leverde niet alleen toenemende investeringen als antwoord op. Een kleine veertien procent van de respondenten gaf aan juist minder te gaan investeren. De redenen: ‘we hebben al voldoende geïnvesteerd’ en ‘digitalisering is voor ons geen prioriteit’.

Herkenbare lijst aan investeringen

Navraag naar welke supply chain digitaliseringsgebieden de meeste toegevoegde waarde zouden bieden voor verladers en retailers, levert een herkenbare lijst op. Het verbeteren van de ketentransparantie en analysemogelijkheden hebben duidelijk topprioriteit.

Wat zien verladers als de meest waarde toevoegende IT-investeringsgebieden:

Supply chain visibility (58,6 procent)
Geavanceerde analysemogelijkheden (51,9 procent)
Supply chain systeemintegratie (met handelspartners) (43,9 procent)
Supply chain systeemintegratie (intern) (34,8 procent)
Internet of Things (IoT) (29,9 procent
Mobiele applicaties (29,9 procent)
Digitaliseren van handmatige processen (28,7 procent)
Big data (15,3 procent)
Cloudgebaseerde applicaties (12,2 procent)
RFID (5,5 procent)
Augmented Reality (1,3 procent)

Reageer op dit artikel