nieuws

Thalys wil personeelsplanning verbeteren

Supply chain 1071

Thalys wil personeelsplanning verbeteren
Thalys implementeert Quintiq als software voor de eigen personeelsplanning

Spoorwegvervoerder Thalys wil de eigen personeelsplanning en bedrijfsvoering verbeteren. Voor het realiseren van deze doelen was aanvullende software nodig en na een selectietraject viel de keuze van Thalys op de tools van Quintiq.

De software heeft als voornaamste doel om de personeelsplanning te verbeteren. Werknemers van Thalys die in elk geval met de nieuwe software zullen worden aangestuurd zijn machinisten, treinmanagers en stationspersoneel.

Planningvraagstukken Thalys

Bij de zoektocht naar passende software lag de nadruk volgens Thalys op het kunnen omgaan met aspecten als grensoverschrijdende dienstverlening, meertaligheid en complexe en verschillende arbeidsregels van het Franse en het Belgische personeel. Eveneens belangrijk waren zaken als een heldere visualisatie van de planningvraagstukken, realtime meldingen en mobiele toegang tot de data.

Integreren personeelsplanning Thalys 

De implementatie van de Quintiq-software is voltooid en hierdoor is Thalys nu in staat tot het integreren van de personeelsplanning over diverse tijdshorizonnen. Werklijnen en diensten, roosters en arbeids- en bedrijfsregels zijn alle te plannen en optimaliseren. Planners krijgen ondersteuning van een automatische controle van vooraf gedefinieerde regels, ontvangen meldingen van overtredingen en verstoringen en hebben toegang tot KPI dashboards.

Reageer op dit artikel