nieuws

Aanschaf CVP-500 aantrekkelijker door vermelding Milieulijst

Supply chain

Aanschaf CVP-500 aantrekkelijker door vermelding Milieulijst
Marc Aandeweg bij de CVP-500

De verpakkingsmachine CVP-500 staat voor het tweede jaar op rij op de Milieulijst. Bedrijven profiteren daarom bij aanschaf van een investeringsaftrek. De machine won eerder de Logistica Award 2015.

De Nederlandse overheid bevordert duurzame economische groei en wil het gebruik van milieuvriendelijke apparatuur stimuleren. Daarom stimuleert zij de aankoop van de volautomatische verpakkingsmachine CVP-500 met fiscaal aantrekkelijke regelingen.

Vanaf januari 2016 is de CVP-500 van Neopost Shipping voor het tweede jaar op rij op de Milieulijst geplaatst. Hiermee zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) van toepassing op de aanschaf. Met de MIA kunnen bedrijven profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een zelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

CVP-500

De CVP-500, winnaar van de Logistica Award 2015, is een volautomatische verpakkingsmachine, ontwikkeld voor bedrijven uit de e-commerce. De machine meet met een 3D scanner de dimensies van de order en trekt vervolgens automatisch karton van een buffer aan de achterkant van de machine. In één vloeiende beweging vouwt de CVP-500 het karton tot een doos precies op maat, plakt deze dicht en voegt er een label aan toe, waarna de order verzendklaar is. De machine is volledig flexibel betreffende de vorm en afmeting van elk pakket, maar ook in het aantal producten dat in één doos verzonden kan te worden.

Focus op duurzaamheid

De CVP-500 heeft een sterke focus op duurzaamheid. Opvulmateriaal zoals bubbeltjesplastic of luchtzakjes worden door de op maat gemaakte doos overbodig. Door verpakkingen zo klein mogelijk te houden is er significant minder karton nodig en dat heeft een positief effect op het aantal vrachtbewegingen in het transport.

Marc Aandeweg, Business Development Director Neopost Shipping: “Wij zijn erg blij met deze erkenning van het Ministerie van Milieu en Infrastructuur. Hiermee wordt het voor onze Nederlandse klanten uit de snelgroeiende E-commerce nog aantrekkelijker om hun inpakproces duurzaam in te richten”.

In onderstaande pdf vindt u de Milieulijst. De CVP-500 staat geregistreerd op pagina 20 onder het nummer F1210.

Reageer op dit artikel