nieuws

Voorraad V&D onder druk door acties leveranciers

Supply chain

Voorraad V&D onder druk door acties leveranciers

Na liquiditeitsproblemen heeft V&D te kampen met een nieuwe probleem: voorraad. Leveranciers staken, uit angst voor het omvallen van het warenhuis, hun leveringen aan het bedrijf.

Sommige leveranciers zijn zo bang dat ze hun openstaande rekeningen niet meer betaald krijgen, dat ze de leveringen gestaakt hebben. Dat bevestigt een woordvoerder van de bewindvoerders na berichtgeving in andere media.

Staking leveringen

Onder meer twee leveranciers van horloges en logistiek dienstverlener CB leveren geen spullen meer aan het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein, meldt het AD. Voor CB staan er grote belangen op het spel. De logistiek dienstverlener wordt vanaf 1 februari 2016 de nieuwe partner van V&D voor de logistieke diensten van de e-commerce activiteiten.

Voorraad

Volgens de woordvoerder van V&D heeft de warenhuizenketen nog genoeg spullen op voorraad om ‘weken vooruit’ te kunnen. Ook voor de restaurants is er geen probleem, zegt hij desgevraagd: “Wij betalen de dagverse producten uit de omzet die gemaakt wordt.”

V&D kreeg vorige week uitstel van betaling nadat investeerder en eigenaar Sun Capital weigerde opnieuw geld te steken in het noodlijdende warenhuis.

Reageer op dit artikel