nieuws

TransFollow en TLN e-vrachtbrief app gelanceerd

Supply chain

TransFollow en TLN e-vrachtbrief app gelanceerd

TransFollow is tijdens de BedrijfsautoRAI officieel gelanceerd. TransFollow is door Beurtvaartadres ontwikkeld als standaard platform voor de digitale nieuwsbrief. Beurtvaartadres is op haar beurt weer gesteund door strategische partners zoals EVO en TLN en ontwikkelpartners op IT-gebied.

TransFollow is een online platform dat is gebaseerd op de nieuwe digitale vrachtbrief die online is in te brengen, uit te wisselen, te tekenen en te volgen. Het is een wettige vervanger van de tachtig jaar oude papieren vrachtbrief. Volgens Beurtvaartadres-directeur René Bruijne leidt TransFollow tot een reductie aan administratieve handelingen, wat een besparing oplevert aan tijd, geld en energie. De digitale vrachtbrief moet ook drempelverlagend werken voor bedrijven die niet beschikken over digitale hulpmiddelen.

Eerste stappen in 2013 gezet

De start van TransFollow vond overigens al in oktober 2013 plaats tijdens de beurs ICT & Logistiek. Het doel is sinds dat moment niet veranderd, evenals de potentiële besparingen: een papieren vrachtbrief kost ruim zes euro. Er vinden jaarlijks 450 miljoen vrachtbewegingen plaats. De initiatiefnemers van TransFollow stelden in 2013 dat er een kans ligt op een besparing van ongeveer 675 miljoen euro.

TransFollow in Europa

Vooralsnog is TransFollow vooral een Nederlands initiatief, maar stakeholders van het platform willen helpen bij het toegestaan krijgen van TransFollow in diverse landen. Of zoals op de website van het platform is te lezen: ‘in een E-protocol van het CMR-verdrag geven de EU-landen aan of zij een digitale CMR-vrachtbrief toestaan. Tot nu toe hebben negen landen dit E-protocol ondertekend: Bulgarije, Denemarken, Letland, Nederland, Noorwegen, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zwitserland’.

Managen van voortgang zending

TransFollow presenteert zichzelf als een nieuwe tool voor het managen van de voortgang van een zending. De applicatie geeft opdrachtgevers, vervoerders, ontvangers en chauffeurs real-time inzicht in de actuele stand van zaken binnen hun logistieke keten. Maar ook geeft het platform inzicht in vertrek- en aankomsttijden, of er vertraging in de keten optreedt en of er plaats is voor goederen in het magazijn.

TLN e-vrachtbrief app

Brancheorganisatie TLN presenteerde direct tijdens de lancering de TLN e-Vrachtbrief app. Deze is per direct beschikbaar in de Google Play store. Met de TLN e-Vrachtbrief kunnen gebruikers met een smartphone of tablet die is voorzien van het Android besturingssysteem vrachtbrieven tonen, ondertekenen en aanmaken. De app is gratis en is volgens TLN primair ontwikkeld voor bedrijven en personen die niet beschikken over geschikte ICT-systemen of die op een eenvoudige manier kennis willen maken met de digitale vrachtbrief volgens het TransFollow-concept.

Reageer op dit artikel