nieuws

Tetra Pak verbetert supply chain transparantie

Supply chain

Tetra Pak verbetert supply chain transparantie

Verpakkingsbedrijf Tetra Pak heeft al haar belangrijke leveranciers op de hoogte gebracht dat zij hun ethische prestaties moeten gaan rapporteren in de Supplier Ethical Data Exchange (Sedex). Dit om de supply chain transparantie te verbeteren.

Het Zweedse bedrijf is al sinds 2010 lid van Sedex om gegevens te rapporteren met betrekking tot arbeidsomstandigheden, veiligheid en gezondheid, bedrijfsethiek en de milieuprestaties van haar verpakkingsmateriaal en sluiting van productievestigingen wereldwijd. Tetra Pak sloot onder meer eind 2014 haar vestiging in Moerdijk.

Verantwoorde inkoop

Twee jaar later breidde het bedrijf dit uit met al haar productie-activiteiten, met inbegrip van kapitaalgoederen en reserve-onderdelen. Dat meldt 3BL Media. “Als wereldwijde onderneming met een groot aantal leveranciers, erkennen wij de belangrijke rol die we spelen in het hebben van een goede corporate governance en verantwoorde inkoop”, zegt Sam Strömersten, Executive Vice President Supply Chain Operations bij Tetra Pak. “Wij rapporteren al via Sedex over onze eigen activiteiten, maar geloven dat het tijd is om verder te gaan, door onze belangrijkste leveranciers te vragen dit ook te doen.”

Opleiding op maat

Naast het aanbieden van transparante verslaglegging, heeft Tetra Pak samen met Sedex gewerkt aan de ontwikkeling van een training op maat voor haar medewerkers op meer dan 60 Tetra Pak sites. “Tetra Pak was een van de eerste leveranciers die lid werd van Sedex om met supply chain rapportages en de opleiding van haar mensen aan de slag te gaan”, aldus Jonathan Ivelaw-Chapman, CEO van Sedex. “Dat Tetra Pak haar leveranciers beweegt om ook te werken aan ethische verbetering en verantwoord ondernemen in de wereldwijde supply chains.”

Reageer op dit artikel