nieuws

Kramp verbetert omnichannelstrategie met Manhattan

Supply chain

Technische groothandel Kramp uit het Gelderse Varsseveld is overgegaan tot de implementatie van de Distributie Order Management (DOM)-software van Manhattan Associates. De supply chain software geeft de Europese omnichannel groothandelsoperatie de mogelijkheid om de relatie met klanten te versterken en de omzet te verhogen.

Kramp verbetert omnichannelstrategie met Manhattan

Kramp, een van de grootste toeleveranciers van onderdelen in onder meer de landbouw, kan ook gebruik maken van Manhattan’s Omni-Channel Solutions suite. Dit geeft de technische groothandel de mogelijkheid om bestellingen aan fulfilmentlocaties toe te wijzen die op dat moment de optimale mix van beschikbare voorraad, personeel en leveringscapaciteit hebben.

Beschikbaarheid voorraad

Naast en aanvullend aan Kramp’s ERP-oplossing en WMS-systeem biedt de DOM Manhattan technologie de technische groothandel en haar dealnetwerk de mogelijkheid om zowel de technische als netwerkvoorraad altijd te kunnen verkopen alsmede het faciliteren van de zogeheten ‘available-to-promise’ diensten. Dit houdt in dat online realtime informatie beschikbaar is over welke goederen beschikbaar zijn en hoe snel ze kunnen worden uitgeleverd. Ook is er meer flexibiliteit in het vervullen van orders door de optimale bronlocatie te selecteren met andere woorden het distributiecentrum of directe levering door de leverancier zelf.

Verhogen servicelevels

De Manhattan oplossing stelt Kramp en haar dealernetwerk ook in staat om servicelevels te verhogen, sneller en nauwkeuriger orderfulfilment en toekomstbestendige en complexere fulfilmentmodellen zoals merge-in-transit fulfilmentstromen. Daarnaast biedt de software de technische groothandel eenvoudiger toegang tot nieuwe geografische markten of producten om nieuwe verkoopkanalen op te zetten.

Netwerk van negen dc’s

Het Varsseveldse Kramp levert onderdelen aan bedrijven actief in de landbouw, tuin- en parkbranche, evenals het grondwerkverzet. De technische groothandel beschikt over een netwerk van negen distributiecentra in Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Nederland, Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Met dit netwerk kan Kramp volgens eigen zeggen tot wel 100.000 orders per dag verwerken.

Supply chain optimaal organiseren

“Alles wat we bij doen is zo ingericht dat het proces van onderdelen bestellen voor onze dealers zo eenvoudig mogelijk is”, zegt Eddie Perdok, Chief Executive Officer bij Kramp. De omnichanneloplossingen van Manhattan Associates onderbouwen volgens Perdok de bedrijfsstrategie om de supply chain zo optimaal mogelijk te organiseren met als doel klanten nog beter te bedienen.

Reageer op dit artikel