nieuws

Jumbo en Frieslandcampina live met elektronische pakbon

Supply chain

Jumbo en Frieslandcampina live met elektronische pakbon

Supermarktketen Jumbo ontvangt van toeleveranciers voorafgaand aan een levering graag een verzendbericht. Met FrieslandCampina werd daartoe een samenwerkingsproject opgezet. Sitemanager Remko van der Wiel van het Jumbo-dc in Woerden vertelt op de website van GS1 dat hierdoor de verblijfstijd van trucks met zo’n dertig procent is gereduceerd.

Toeleveranciers verleiden om voorafgaand aan een levering een elektronische pakbon te sturen, is een lang gekoesterde wens van Jumbo. Voor dit elektronische bericht is door standaardorganisatie GS1 een protocol ontwikkeld, het zogenaamde DESpatch ADVice, waarmee de ontvangende partij wordt geïnformeerd over de artikelen die eraan zitten te komen. Voordeel is dat bij ontvangst met één scan van het palletlabel bekend is wat er op een pallet staat.

Verblijftijd trucks gereduceerd

Jumbo en FrieslandCampina hadden zich ten doel gesteld om eind 2014 alle leveringen aan het Jumbo-dc in Woerden van een palletlabel te voorzien en te laten aanmelden via DESADV. En dat is gelukt, vertelt sitemanager Remko van der Wiel in een verslag op de website van GS1. De verblijftijd van trucks die worden gelost is met zo’n dertig procent gereduceerd. “Voorheen moesten we eerst een palletlabel printen, het juiste label op de juiste pallet plakken, en pas daarna konden we de pallet in ons systeem ontvangen. Nu hoeft dat niet meer.”

Lees ook: Samenwerking in food is meer dan EDI invoeren

Reageer op dit artikel