nieuws

JDA lanceert control tower functie

Supply chain

JDA lanceert control tower functie

Een Agile Control Tower is de meest recente toevoeging aan JDA’s Enterprise Supply Planning tool. De toevoeging moet gebruikers van de software vooral in staat stellen om beter in te spelen op verstoringen in de supply chain van een bedrijf.

De Agile Control Tower is ontwikkeld om snel zicht te geven op veranderingen, zoals materiaaltekorten en plotselinge lagere productiecapaciteit dan wel een grote klantvraag. Met de ontwikkeling van deze extra functie binnen de JDA Enterprise Supply Planning tool speelt de softwareleverancier in op het resultaat van een eigen onderzoek naar de belangrijkste uitdaging op het gebied van productieplanning.

Einde aan ‘guess and check’ cycle

De leverancier meent dat de nieuwste versie van de planning tool een einde maakt aan de typische ‘guess and check’ cycle die ontstaat wanneer supply chain verstoringen zich voordoen. De Control Tower constateert wat de oorzaak van de verstoring is en biedt een serie aan oplossingen die zijn gebaseerd op voor gedefinieerde lijst met acties. Planners hebben zowel een beeld van de kosten bijhorend bij acties als de invloed hiervan op prestaties, nog voor ze besluiten wat te doen.

Grafische weergave

De Agile Control Tower is volgens JDA voorzien van een laag die de zaken visueel aantrekkelijk maakt en elke uitzondering op een grafische manier toont, evenals de oorzaak en voor gedefinieerde acties.

Reageer op dit artikel