nieuws

ESCF en TIAS starten opleidingscentrum

Supply chain

ESCF en TIAS starten opleidingscentrum
Sander Peters

Een nieuwe locatie met een eigen ingang. European Supply Chain Forum van TU Eindhoven krijgt met het nieuwe Competence Centre een eigen gezicht en is klaar voor een volgende stap. Samen met TIAS Business School wil ESCF-directeur Professor Ton de Kok binnen vijf jaar hét supply chain management opleidingscentrum vormgeven in Eindhoven.

Na bijna 20 jaar na de oprichting van het ESCF samen met Prof. Hau Lee van de Stanford University is ESCF is niet langer virtueel maar ook fysiek aanwezig op de campus van TU Eindhoven. ESCF heeft een eigen locatie op de campus van TU/e gekregen, met een eigen ingang.

Frisse kennis voor werkenden

Dat is niet de enige verandering. Op deze locatie gaan ESCF en TIAS hun krachten bundelen op het gebied van supply chain management onderwijs. “Samen te werken met TIAS was de logische volgende stap in de richting van het aanbieden van een ‘lifelong talent development’ oplossing.” Op die manier kunnen afgestudeerde TU/e studenten als ze eenmaal in het werkveld aan de slag zijn zich op gezette momenten weer voorzien van frisse kennis bij TIAS. De MOS opleiding van TIAS wordt ondergebracht in het ESCF-TIAS Competence Centre.

Marktplaats talentontwikkeling

In het nieuwe opleidingscentrum  competence centre ontmoeten bedrijven en studenten elkaar. Ton de Kok noemt het een ‘marktplaats voor talentontwikkeling’ op het terrein van supply chain management.

ESCF en TU/e weten al een paar jaar dat het onderzoek dat ze samen met bedrijven, de ESCF leden, doen invloed heeft op de winstgevendheid van die bedrijven. Het ESCF brengt boekjes uit van de best practises. De Kok: “En we zijn meer voor de bedrijven aan het voorbereiden voor dit jaar.”

Groei ESCF-ledenbestand

De komende vijf jaar wil De Kok met het competence centre een soortgelijke reputatie opbouwen als met de School of Industrial Engineering binnen de faculteit Industrial Engineering & Innovation Services van de TU Eindhoven. Ook wil hij met ESCF doorgroeien naar 20 naar 50 leden.

Lees ook: Supply Chain Renaissance: hergebruik kennis met ander talent

Exclusief
Voor lezers van Logistiek.nl zijn exclusief een aantal vertaalde best practises van ESCF beschikbaar in een whitepaper.

 

Reageer op dit artikel