nieuws

TNT Innight in zee met de Buren Afhaalcentrum

Supply chain

TNT Innight in zee met de Buren Afhaalcentrum

Nachtdistributeur TNT Innight is een samenwerking aangegaan met de Buren Afhaalcentrum. Vanaf vandaag kunnen klanten van de nachtdistributeur van TNT Expresss op vijftig onbemande pakketkluizenlocaties zendingen ophalen en ook afleveren.

TNT Innight doet ’s nachts duizenden adressen aan om tijd kritische zendingen af te leveren. De locaties van de Buren zijn, zo meldt het pakketbedrijf vanochtend, ‘een essentiële aanvulling op de bestaande aflevermogelijkheden’ zoals manned pudo’s (pick up drop off points, red.) en car boots. Toevoeging van de onbemande kluizen van de Buren geeft de klant nu de vrijheid om bijvoorbeeld laat te bepalen welke monteur een zending gaat ophalen.

Bevoorrading servicemonteurs

Begin deze maand zijn TNT en de Buren een b2b-pilot gestart met een grote niet bij naam genoemde telecom-provider in mobiele telefonie om een aantal servicemonteurs te bevoorraden met onder andere reserve-onderdelen via de afhaallocaties van het bedrijf uit Hengelo dat sinds april deel uitmaakt van postbedrijf Sandd.

Meer keuzemogelijkheden

Volgens Carel van der Horst, Strategic Accountmanager van TNT Innight, geeft deze nieuwe manier van nachtleveringen de klanten van de nachtdistributeur nog meer keuzemogelijkheden “Klanten willen meer speelruimte krijgen bij het plannen van hun klussen. Wanneer een onderdeel wordt afgeleverd op een onbemande locatie, zoals de kluisjes van de Buren, dan kunnen ze tot op het laatste moment bepalen welke monteur het onderdeel ophaalt en een klus uit gaat voeren.”

Ook afgifte retourzendingen

De locaties zijn onbemand en aangesloten op het IT-netwerk van TNT. De uitgifte en aanname van de zendingen, die de nachtdistributeur ’s nachts in de kluisjes bezorgt, wordt door scanning geregistreerd. Klanten kunnen die bewegingen via een webbased track & trace tool volgen. Retourzendingen die overdag ingeleverd zijn door bijvoorbeeld monteurs, worden ’s nachts door TNT opgehaald.”

Uitbreiding netwerk onbemande afhaallocaties

Momenteel telt de Buren, dat drie jaar geleden startte, vijftig onbemande afhaallocaties maar dat worden er snel meer benadrukt directeur Robin Dragtstra. “Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van afhaalpunten dat door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut. Naast b2c toepassingen ontvangen wij vanuit de b2b sector ook steeds meer signalen dat er behoefte aan onze afhaalpunten bestaat. Onze huidige dekking is niet fijnmazig genoeg. Uiteindelijk zullen er in 2015 meer dan honderd onbemande afhaalpunten zijn.”

Lees ook:

Last Mile Logistics realiseert 20 pick up points

PostNL plaatst afhaalkluisjes op treinstations

DHL neemt eerste Parcelstation in gebruik

Reageer op dit artikel