nieuws

Ontmoet drie experts op gebied van supply chain finance

Supply chain

Ontmoet drie experts op gebied van supply chain finance

De Masterclass Supply Chain Finance op Nyenrode Business Universiteit wordt ingevuld door drie sprekers. Ze zullen verscheidene cases presenteren binnen hun expertise. Hier volgt een korte introductie.

Michiel Steeman is lector Windesheim en partner Involvation Interactive. Hij is een professional op het gebied van banken en heeft onder andere gewerkt bij Deutsche Bank, NIB Capital en ING. Hij was ook lid van de wereldwijde Raad van Bestuur van Factors Chain International. Hij ontwikkelt momenteel een ‘simulatie’ die financiën, inkoop en supply chain professionals samenbrengt. De simulatie wordt gelanceerd onder de naam ‘the cool connection‘. Hij is ook mede-oprichter van de Supply Chain Finance Community, een gezamenlijke inspanning tussen Nyenrode en Dinalog. Hij behaalde een master in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

De onderwerpen die Steeman aansnijdt tijdens de masterclass zijn:

  • Het effect van de fysieke en financiële beperkingen
  • Complexiteit in de internationale supply chain
  • Financiële ketensamenwerking

Pieter Klapwijk is sinds 1997 hoogleraar Supply Chain Economie en Supply Chain Finance aan Nyenrode Business Universiteit. Hij was een voormalig directeur van A.T. Kearney Management Consultants. Hij begon zijn carrière met het studeren van natuurkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Daarna ging hij Management Science studeren aan het Imperial College van Londen (MSc). Hij behaalde zijn doctoraat en habilitatie in de Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Klapwijk gaat het hebben over:

  • Het verbinden van de fysieke en financiële supply chain

Joost van Beem werd financieel directeur van de Heineken Global Procurement Company in 2012. Hij is ook verantwoordelijk voor de roll-out van het Heineken Supplier Finance programma. In 2003 trad hij in dienst van Heineken op het gebied van Accounting & Reporting, in verschillende functies. Uiteindelijk werd hij Global Accounting & Reporting Director van Heineken NV en lid van het Heineken Global Finance Leadership team. Hij behaalde een master in Accountancy aan Nyenrode Universiteit.

 

Van Beem presenteert de case study:

  • De Supply Chain Strategie van Heineken

Inschrijven voor de masterclass kan hier.

Reageer op dit artikel