nieuws

Coccinelle verbetert voorraad door RFID

Supply chain

Coccinelle verbetert voorraad door RFID

De high-end kinderkledingretailer Coccinelle is overgestapt op RFID. De investering moet de voorraadnauwkeurigheid vergroten.

De gezamenlijke voorraad in de zes fysieke winkels van Coccinelle en in het distributiecentrum is tevens de voorraad voor de webshop. Door verschillen tussen de administratieve voorraad in het ERP-systeem en de daadwerkelijke voorraad kwam het in het verleden geregeld voor dat producten waren uitverkocht en klanten werden teleurgesteld. RFID technologie van Nedap moet dit probleem oplossen. De RFID oplossing van Nedap is gekoppeld aan het Softwear ERP- en kassasysteem. Nedap gaat ook de Duitse winkelketen Adler Modemärkte voorzien van RFID.

Verhoogde voorraadnauwkeurigheid

Alle producten worden in het distributiecentrum van RFID labels voorzien waardoor alle verstuurde goederen kunnen worden geregistreerd met een geavanceerde RFID handlezer, en automatisch in het ERP-systeem kunnen worden verwerkt als ‘verzonden’.

99,9 procent nauwkeurig

Bij de kassa worden de RFID labels van verkochte artikelen eveneens uitgelezen. Medewerkers in de winkel tellen twee maal per week in korte tijd de voorraad op met de handlezer. Het resultaat van deze tellingen, met een nauwkeurigheid 99,9 procent, wordt automatisch verwerkt in het ERP-systeem. Dit heeft volgens de retailer een positieve invloed op de verkoop en de productiviteit van het personeel, omdat zij altijd en overal inzichtelijk hebben welke producten beschikbaar zijn en waar zij zich bevinden.


Marc Bakker, directeur bij Coccinelle,: “Na een intensieve periode zijn we op een niveau gekomen dat onze voorraden in de fysieke winkels zeer nauwkeurig zijn geworden wat resulteert  in aanzienlijk minder annuleringen  in onze webshop. Ook hebben wij enorme efficiencyslagen kunnen maken in ons DC doordat het RFID- proces ons in staat heeft gesteld meerdere handelingen te laten vervallen en doordat een groot aantal handelingen sneller uitgevoerd kunnen worden.”

Reageer op dit artikel