nieuws

PACCAR start productie DAF trucks in Brazilië

Supply chain

PACCAR start productie DAF trucks in Brazilië

PACCAR heeft woensdag haar nieuwe DAF assemblagefabriek in Brazilië officieel geopend. De truckbouwer investeerde 320 miljoen dollar in de fabriek. De Brazilanen zijn blij met deze boost in de lokale economie.

De openingsceremonie plechtigheid, geleid door Mark Pigott, PACCAR chairman en chief executive officer en Beto Richa, gouverneur van Paraná, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden, DAF-dealers in Brazilië, leveranciers, transportondernemers en vooraanstaande relaties uit bedrijfsleven en onderwijs.

“PACCAR is verheugd haar nieuwe DAF Brasil fabriek officieel in te kunnen wijden”, aldus Mark Pigott. “De hightech, milieuvriendelijke faciliteit heeft een oppervlakte van bijna 28.000 vierkante meter en staat op een terrein dat 230 hectare groot is. In de nieuwe fabriek zullen de DAF XF-, CF- en LF-voertuigen geassembleerd worden voor Brazilië en de Zuid-Amerikaanse markt. Onze dealers hebben geïnvesteerd in het nieuwste en modernste distributienetwerk van het land om zo ons groeiende klantenbestand te kunnen ondersteunen.”

Economische groei stimuleren

De investering door PACCAR bedraagt 320 miljoen dollar. Deze DAF-fabriek zal de economische groei stimuleren en bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven en meer banen in de regio.

Robuuste kwaliteit

“DAF is Europees marktleider in het trekker segment en behaalde dit jaar een marktaandeel van 15,8% in het zware segment. Klanten waarderen de robuuste kwaliteit, de lage operationele kosten en de uitstekende restwaarde van DAF-trucks en PACCAR-motoren”, aldus Ron Armstrong, PACCAR president.

XF105 als vlaggeschip

“De Braziliaanse truckmarkt boven zes ton zal in 2013 naar verwachting uitkomen op meer dan 140.000 eenheden, waarbij de komende jaren een verdere groei wordt verwacht”, zei Bob Christensen, PACCAR executive vice president and chief financial officer. “Het grootste en snelst groeiende marktsegment van de Braziliaanse truckmarkt is het segment, waarin DAF haar vlaggenschip XF105 introduceerde.”

Breed scala

Het onafhankelijke dealernetwerk in Brazilië bestaat uit 20 servicelocaties in 2013 en zal groeien tot 40 locaties in 2014. Het eerste model dat in de nieuwe fabriek geproduceerd zal worden, is de XF105, ontwikkeld voor het transport over de lange afstand. In de toekomst zal de fabriek ook de CF- en LF-modellen bouwen. De DAF CF is ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen, van regionale distributie tot bouwtransport. De DAF LF is ideaal voor stedelijke distributie.

Reageer op dit artikel