nieuws

Kewill neemt Four Soft over

Supply chain

Kewill neemt Four Soft over

Kewill neemt voor 43,4 miljoen dollar Four Soft over. De samensmelting van de twee leveranciers van logistieke software is een van de eerste wapenfeiten van de nieuwe eigenaren van Kewill. In 2012 werd het bedrijf gekocht door Francisco Partners, de investeringsmaatschappij die ook RedPrairie al overnam. Jan Heijblom stapt over van RedPrairie naar Kewill en wordt er VP Sales Supply Chain Execution.

Kewill betaalt voor de tak met IT-producten en services van Four Soft, een van origine Indiaas bedrijf, ongeveer 22,5 miljoen dollar. De overname van de aandelen komt neer op nog eens 20,9 miljoen dollar. De koop van Four Soft is wederom een bewijs dat de consolidatieslag onder leveranciers van logistieke software nog volop aan de gang is.

7.000 klanten

Met de overname voegt Kewill een leverancier toe aan de eigen organisatie die supply chain executie software ontwikkelt en levert aan verladers, retailers en logistiek dienstverleners. Four Soft heeft wereldwijd ongeveer 400 klanten en wordt door 60.000 personen gebruikt die werkzaam zijn in 120 landen. Kewill zelf beschikt in totaal over 7.000 klanten.

Jan Heijblom van RedPrairie naar Kewill

Jan Heijblom, eerder werkzaam voor JDA / RedPrairie en daarvoor voor Manhattan Associates, is aangetrokken door Kewill als VP Sales Supply Chain Executive EMEA. Hij geeft aan verbaasd te zijn door het aantal van 7.000 klanten dat de softwareleverancier op dit moment heeft. “Ik denk dat Kewill er door de overname van douanesoftware leverancier Minihouse veel klanten bij heeft gekregen, maar het aantal was veel hoger dan ik had verwacht. Het is voor mij daarbij doel nummer één om aan de markt te laten zien welke klanten dat zijn. Het is tijd om naar buiten toe de bekendheid te vergroten.” 

Reageer op dit artikel