nieuws

PET-fabrikant optimaliseert gegevensuitwisseling

Supply chain

PET Power uit Etten-Leur, producent van PET-verpakkingen, implementeerde in 2010 Microsoft Dynamics AX en in 2012 Microsoft SharePoint. Met SharePoint delen medewerkers gegevens met anderen, beheren ze documenten en publiceren ze rapporten. Hierdoor is de in- en externe gegevensuitwisseling verbeterd en worden beslissingen sneller en beter genomen.

PET-fabrikant optimaliseert gegevensuitwisseling

PET Power produceert en levert door heel Europa PET-verpakkingen voor de meest vooraanstaande merken binnen de voedingsmiddelen-, farmaceutische en cosmetische industrie. De productielocatie van het bedrijf staat in Etten-Leur. Hier vervaardigen 55 machines continu transparante en gekleurde flessen en potten, zowel standaard als op maat. Indien de vraag naar PET-verpakkingen groot is, wordt productie uitbesteed aan bedrijven in andere landen.

Overkoepelend internationaal ERP-systeem

Eind 2010 werd bij PET Power de implementatie van Microsoft Dynamics AX afgerond, waarna in 2012 werd gestart met Microsoft SharePoint. Bedoeling was een overkoepelend internationaal ERP-systeem te realiseren, inclusief interne en externe informatiedeling. De begeleiding en implementatie van de oplossing werd uitgevoerd door automatiseringsbedrijf Pulse Business Solutions met hoofdkantoor in Venlo. Inmiddels vormen Microsoft Dynamics AX en Microsoft SharePoint samen het platform waardoor PET Power kan werken vanuit één systeem dat het totale proces ondersteunt.

Eén centrale database met gegevens

Zo is informatie uit de database van Microsoft Dynamics AX via Microsoft SharePoint op een portal toegankelijk gemaakt voor de internationale sales divisies van PET Power. Alle documenten van PET Power en de buitenlandse verkoopkantoren worden volledig digitaal afgehandeld, gemonitord en gedeeld, vanuit één centrale database met gegevens. De in- en externe gegevensuitwisseling is hierdoor flink verbeterd, waardoor er sneller betere beslissingen worden genomen, gebaseerd op actuele informatie.

Meer werk met hetzelfde aantal mensen

Ook de medewerkers van PET Power zijn erg positief over de gecombineerde ERP-oplossing. Informatie is tegenwoordig beter toegankelijk en eenvoudig te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de artikelstam- en tooling gegevens, prijslijsten, het documentenbeheer inclusief versiebeheer en alle files van de FTP-server via Microsoft SharePoint beschikbaar en snel bereikbaar. Andere voordelen zijn dat de kans op fouten is afgenomen omdat alle informatie op één centrale plek beschikbaar is en dat er tegenwoordig met hetzelfde aantal mensen meer werk wordt verzet.

Reageer op dit artikel