nieuws

Suiker Unie kiest voor Sap Hana

Supply chain

Om snel grote hoeveelheden data kan te kunnen analyseren heeft suikerspecialist Suiker Unie gekozen voor Sap Hana.

Suiker Unie kiest voor Sap Hana

Het invoeren van Sap Hana maakt deel uit van een strategie die Suiker Unie momenteel uitrolt. Doel van het plan is om alle data binnen Suiker Unie in een enkele omgeving te brengen. Het gaat hierbij om financiële gegevens, productiecijfers, kwaliteitsgegevens en dergelijke. De business krijgt hierdoor een schat aan gegevens beschikbaar, die zij als het ware als een grote dataset kunnen doorzoeken. De resultaten hiervan kunnen zij gebruiken om de besturing van de organisatie verder te verbeteren, de concurrentie voor te blijven en de kosten verder omlaag te brengen.

 

Kwaliteit van bieten

De voordelen op supply chain-gebied zitten erin dat het Suiker Unie real-time inzicht heeft in de kwaliteit van bieten die worden aangeleverd door vervoerders. Medewerkers kunnen daarom enerzijds sturen op de kwaliteit die in productie genomen wordt. Daarnaast hebben zij een verrekenmodel met hun leveranciers omdat ze op basis van de realtime beschikbare kwaliteitsgegevens versneld en beter de werkelijke kwaliteits en dus opbrengsten kunnen afrekenen.

 

Wim Hummel, Manager ICT bij Suiker Unie: ‘De voordelen die wij met real-time analytics kunnen behalen zijn dusdanig groot, dat wij daarom hebben besloten om binnen onze organisatie op SAP HANA te standaardiseren. Sap Hana biedt precies wat onze business-organisatie nodig heeft, terwijl klassieke BI-tools uren nodig hebben om resultaten op te leveren.”

Reageer op dit artikel