nieuws

Bake Five optimaliseert communicatie met EDI

Supply chain

Bake Five optimaliseert communicatie met EDI

Bake Five, het servicekantoor voor bakkerijen, heeft het berichtenverkeer tussen Bake Five, de 15 aangesloten bakkerijen en haar klanten geoptimaliseerd. Bake Five heeft daarvoor gekozen voor het Gateway concept van Descartes.

“Bake Five verzorgt voor zo’n 1300 locaties in Nederland dagelijks vers brood en banket. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen maken wij gebruik van EDI communicatie’, aldus John Korse Manager ICT van Bake Five:  “Het berichtenverkeer tussen Bake Five, de 15 aangesloten bakkerijen en haar klanten is complex en de laatste jaren flink toegenomen. Dat dit vlekkeloos verloopt is cruciaal en kritisch voor de bedrijfsvoering en de relatie met onze klanten. Daarom hebben wij gekozen voor het Gateway concept van Descartes.”

Gateway concept
Vanuit een centrale omgeving wordt zowel het transport als de vertaling van alle EDI berichten geregeld. De omgeving is cloud gebaseerd en wordt 24×7 proactief beheerd. Bake Five vormt de spil in alle communicatie (orders, pakbonnen en facturen) tussen de verschillende retailers en de bakkerijen. Berichten worden niet alleen 1 op 1 doorgezet naar een bakkerij, maar berichten worden ook tussen de bakkerijen onderling uitgewisseld. Zo kunnen de bakkerijen hun productie optimaal benutten. Voor de retailers betekent dit een garantie van vers brood in het schap.

Reageer op dit artikel